Sport

2006.06.08. 22:00

Kérdések a tekercsen

<b>A kölni Szabics Imre a brazilokat várja a végsõ befutónak (10.)</b>

Mórocz Zsolt

Az elsõ stuttgarti éve maga volt a csoda, a Felix Magath irányította gárda menetelt a bajnokságban és a BL-ben is. A második idénye nem volt az igazi, a nemrég zárult kölni szezont pedig gyorsan elfelejtené. Szabics összesen tizennégyszer jutott szóhoz, jobbára csereként, feledhetõ teljesítményt nyújtott. A gárda kizuhant a másodosztályba. A csatárt szerzõdés köti a quotkecskésekhezquot, ám fogalma nincs, hol folytatja. Ami biztos, a mundiált itthon nézi televzión, s brazil diadalt vár.

- Így utólag, komoly hiba volt távozni tavaly nyáron Stuttgartból.
- Persze, utólag okos az ember. Egy évig még élt a szerzõdésem, ám úgy ítéltem meg, a frissen feljutó Kölnben több lehetõséget kapok. Ám a sérülések miatt nem tudtam azt nyújtani, amit szerettem volna. Összesen hatvan találkozón léptem pályára a Bundesligában, s 15 gólt szereztem. Az utolsó idényemben azonban semmi sem sikerült. Egy évig még a kölniekhez köt a megállapodásom, de ha nem muszáj, akkor nem szeretnék a másodosztályban játszani.

- Maradna a németeknél?
- A jelen állás szerint Kölnben kell megkezdenem az alapozást, de azt sem tudom, mikor indul a felkszülés. A menedzserem már tárgyal, de minden képlékeny.
- Önt érthetõen a saját jövõje, a német drukkereket viszont a világbajnokság foglalkoztatja. Az álomszép, 54 ezres kölni stadion óriási csaták házigazdája lesz. Néhány összecsapást a helyszínen tekint meg?
- Nem, Szegeden leszek a nyáron. Jó itthon, egy évig nem jártam Magyarországon, végre pihenhetek, találkozhatok a családtagjaimmal, barátaimmal. A vb-t tévén nézem majd. Fel sem merült, hogy kiutazzam. Jegyeket tudtam volna szerezni, a klubnál is kérdezték, ki szeretne igényelni.

- Az utóbbi években játszott az összes vb-arénában. Mindegyik álomszép. Önnek melyik tetszett leginkább?
- Nekem a kölni volt a legszebb, hiszen ez az otthonunk, de mesés a mönchengladbachi, a frankfurti, a hannoveri, hamburgi és sorolhatnám. A válogatottal legutóbb Manchesterben léptünk pályára az Old Traffordon, én korábban is játszottam ott. Évekkel ezelõtt elájultam tõle, mennyire gyönyörû. Tényleg nem csúnya, ám azt kell mondanom, a németek arénái szebbek, a vb-re épített létesítmények a világon a legkomolyabbak. Ráadásul Európában a Bundesliga meccseit nézik legtöbben.

- Gondolom, már hónapok óta a vb folyt a csapból is.
- Egy éve, a minivébének számító Konföderációs Kupán egy találkozót megnéztem Kölnben, a brazil-japán derbit. Már akkor vb-hangulat uralkodott. Aztán ez csak fokozódott, elég annyit mondanom pár hónapja a németek toalettpapírra is vb-vel kapcsolatos feladványokat írtak. Az egyik tekercsen a kérdés volt, a másikon a válasz...

- Mit tippel, ki lesz a világbajnok?
- A brazilok nyernek, õk futballoznak a legjobban, a németek nem jutnak a nyolcig sem. Szerintem elõdöntõs lesz még Anglia, Olaszország és Argentína. Fotó mti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!