Sport

2014.08.25. 14:52

Jegyzet: Változtatniuk kell

Minden tiszteletem Benczés Miklósé, aki péntek este, a Honvédtól elszenvedett 1-0-ás vereség után angyali nyugalommal, kisimult arccal értékelt a televíziónak.

Bobory Balázs

A Puskás Akadémia mesterének kötélből lehetnek az idegei, ha én lettem volna a helyében, biztosan rúgdaltam volna a kispadot, dobáltam volna a flakonokat és nem éppen irodalmi stílusban közöltem volna a játékosokkal, hogy botrány, amit a pályán művelnek, semmi köze ahhoz, amiért tisztességes fizetésüket kapják hónapról hónapra.

Ha van találkozó, amely egészen egyszerűen nézőriasztó és értékelhetetlen színvonalú, akkor az a Honvéd–PAFC mérkőzés volt. A kispestiekkel nem foglalkoznánk, elég bajuk van nekik a sok kutyaütő légiósukkal. A felcsúti alakulat sorsa azonban fontos nekünk, Fejér megyeiek számára. Valami nagyon nem működik Felcsúton, pedig a körülmények adottak egy relatíve sikeres szerepléshez (biztos anyagi háttér, szép stadion).

A felnőtt együttes azonban csak részben felel meg funkciójának, azaz a tehetség kibontakozásának, terének.

Örülünk, amikor látjuk Spandler Csaba, Sallai Roland, vagy éppen Tóth László akadémistát a gyepen, de a gárda egésze mégis öregurasnak, alulmotiváltnak tűnik, így aztán sokkal szimpatikusabb lenne, ha még több ifjú szerepelne a felcsútiaknál. Ilyen eredményekre egy sokkal fiatalabb átlagéletkorú gárda is képes lenne.

Változásra van szükség, ez világosnak tűnik...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!