tollaslabda

2019.06.30. 21:23

Izraeli állította meg Krauszt

Nem jutott tovább a nyolcaddöntőből a móri származású tollaslabdázó az Európa Játékokon.

Nagy Péter

A móri Krausz Gergely nagy lépést tett Tokió felé Fotó: BE

A legjobb 16 között ért véget a Fehéroroszországban zajló Európai Játékok a móri tollaslabdázónak, Krausz Gergelynek, miután a férfi egyes nyolcaddöntőjében 2-0-s vereséget szenvedett az izraeli Misa Zilberman ellen. A pécsi Multi Alarm SE versenyzője az első szettben még megszorongatta jóval esélyesebb ellenfelét, de a második játszma már simább lett, így kevesebb mint 40 perc alatt el is dőlt a párharc.

A móri Krausz Gergely nagy lépést tett Tokió felé
Fotó: BE

– Teher nélkül, esélytelenként mentem fel az izraeli ellen, de tudtam, hogy jó formában vagyok, így képes lehetek meglepetést okozni – mondta Krausz. – A második szettig meccsben voltam, 15-15-nél ment el a hajó. Egy kicsit csalódott vagyok, mert a csoportban jól játszottam, úgy érzem, bejuthattam volna a legjobb nyolc közé. Összességében, amiért jöttem, azt teljesítettem, a tokiói olimpiát illetően értékes világranglistapontokat gyűjtöttem. Mostantól az augusztusi, Bázelben megrendezésre kerülő világbajnokságra összpontosítok.

Az olimpiai kvalifikációs időszak májustól májusig tart, a 25 éves magyar tollaslabdázó a legfrissebb világranglistán a 95. pozíciót foglalja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában