Ifj. Ocskay előtt tisztelegnek

2018.08.28. 22:27

Ismét a legendás hokisra emlékeznek a Volánnál

Szeptember első hétvégéjén tizedik alkalommal kerül sor az Ifj. Ocskay Gábor-emléktornára a róla elnevezett jégcsarnokban. Az esemény során két csapattal is megmérkőznek Sofronék.

Keszi Gréta

Ifj. Ocskay Gábor 43 éves lenne, a Fehérvár AV19 a képével ellátott mezben lép jégre

Fotó: Sporthíradó

A már hagyománnyá vált Ifj. Ocskay Gábor-emléktornán idén is erős ellenfeleket lát vendégül a koronázóvárosi hokicsapat. Az EBEL-ből már jól ismert KHL Medvescak Zagreb mellett a francia Grenoble csapata és az Alpesi Ligában érdekelt Asiago Hockey érkezik a megyeszékhelyre a Fehérvár AV19 meghívására. Bár komoly erőpróbát jelenthet ez a torna, a hazaiak szakvezetője, Hannu Järvenpää bizakodó.

– Kétszer vettem részt eddig ezen az eseményen vendégcsapat edzőjeként, és nagyon jó emlékeim vannak róla. Ez egy jól szervezett torna. Semmilyen extra nyomást vagy terhet nem szeretnék magunkra helyezni azért, mert mi vagyunk ennek a tornának a házigazdái. Mindkét mérkőzést meg akarjuk nyerni, egyszerű, de élvezetes játékkal – mondta a finn szakember.

A kék-fehérek számára azonban elsősorban nem az összecsapásokról fog szólni ez az esemény. Minden év szeptemberében a szurkolók és a klub összes tagja arra a játékosra emlékezik vissza, aki szívét-lelkét kitette a jégre, és bármit megtett a csapatért, a társaiért. Ifj. Ocskay Gábor hiánya a mai napig érződik a magyar jégkorongsportban.

Gál Péter Pál elnök éppen ezért tartja fontosnak, hogy a szezon elején az új szerzemények is megtudják, hogy ki is volt az a sportoló, akinek a nevét viseli a pálya, és akinek az arca megjelenik az emléktornára gyártott egyedi mezen is.

– Sokan mondták, hogy ő volt az egyik legjobb jégkorongozó Magyarországon, sőt valószínűleg a legjobb. Azt is hallottam, hogy a jégen kívül is nagyszerű ember volt, igazi csapatjátékos. Minden egyes nap, amikor meglátom az öltözőnk falán Gábor képét, tisztelettel tekintek rá – tette hozzá Hannu Järvenpää.

Ifj. Ocskay Gábor 43 éves lenne, a Fehérvár AV19 a képével ellátott mezben lép jégre
Fotó: Sporthíradó

A Fehérvár AV19 támadója, Kóger Dániel is sokszor gondol „KisCsicsóra”, hiszen csapatkapitányként nem is lehetne előtte jobb példakép.

– Minden évben különleges érzés az emléktornán részt venni. Először találkoznak az újak a szurkolókkal, a szezonban először játszunk hazai pályán, és mindenki izgatott, hogy itthon is bemutatkozhatunk. De természetesen a legfontosabb, hogy megemlékezzünk arról az emberről, aki miatt ilyenkor jégre lépünk. Gábor az abszolút sportembert jelentette nekem, akire mindig is felnéztél, követni akartad az utat, amelyet ő járt be. A mai napig sokszor felteszem magamnak a kérdést, hogy ő mit csinálna, mit mondana egy-egy szituációban. Az ember szeretne felnőni az általa alkotott elvárásokhoz, és még ha ez szinte lehetetlennek is tűnik, mindig is a legjobb példa marad a szemünkben – vélekedett Kóger.

A FAV19 az olasz Asiago ellen kezd szombaton 19.15-kor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában