Kosárlabda

2019.04.01. 21:34

Ingyenes lesz az Alba szombati bajnokija

Szerdán Pakson, szombaton hazai pályán szerepel a fehérvári kosárlabdacsapat az NB I-es bajnokságban.

Horog László

Martin Zeno (21) és társai sokszor tanácstalanok voltak

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A képlet innentől kezdve nagyon egyszerű: meg kell nyerni a hátralevő két mérkőzést az alapszakaszból. Szerdán a fehérváriak nemzetközi kötelezettségei miatt korábbról elhalasztott meccset pótolják Pakson, 18 órakor, szombaton ugyanebben az időpontban pedig a debreceniek látogatnak Fehérvárra. Rendkívül szerencsés esetben egy győzelem is elég lehet a kettőből, de a Gáz utcában úgy számolnak, mindkét összecsapást meg kell nyerniük, ugyanis az egymás elleni összevetésekben rosszabbak a közvetlen riválisoknál. Jelenleg a 10. helyen állnak 11 győzelemmel és 13 vereséggel, amennyiben nem a kiesés ellen akarnak küzdeni, hanem a középső házban a playoff-helyekért, úgy össze kell kapniuk magukat. A szerdai tolnai derbi pikantériá­ját adja, hogy az Atomerőmű kispadjára másfél hónapja Dzunic Branislav ült le, akit a fehérváriak három hónappal korábban a vártnál gyengébb eredmények miatt menesztettek. Az ASE ugyanúgy 11-13-as mérleggel áll, mint a kék-fehérek, náluk is egyértelmű cél a középső ház, majd a küzdelem akár a dobogós helyekért a rájátszásban.

Martin Zeno (21) és társai sokszor tanácstalanok voltak
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mindkét együttes nehezített saját helyzetén vasárnap, a paksiak hiába vezettek magabiztosan, a végjátékot elrontották, a Kecskemét 83-80-as győzelmet aratott. A Fehérvárnak a vendég Sopron ellen semmi esélye nem volt a Gáz utcában, a hazaiak indiszponált játékkal szenvedtek 87-65-ös vereséget.

– A Sopron megérdemelten nyerte a hétvégi találkozót, ugyanis határozott, kemény kosárlabdát játszott. Nem tudtuk megvalósítani azt, amit előzőleg a nemzetközi meccsen. A Hapoel Holon elleni összecsapáson nagyszerűen játszottunk, vasárnap viszont elmaradtunk a várakozástól. A rossz kezdésünk eldöntött mindent, hiába próbáltunk visszajönni a meccsbe, az SKC ellen semmi nem sikerült – közölte a fehérváriak vezetőedzője, Jesus Ramirez.

Az Alba Fehérvár vezetősége némi engesztelésképpen ingyenessé tette a szombat esti, DEAC elleni bajnoki mérkőzés megtekintését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában