A június 14-i vizsgálatok után

2018.06.12. 18:27

Hamarosan újra munkában – Megkezdi a felkészülést a Videoton

Nem pihenhettek sokat a Videoton FC játékosai, a klub történetének harmadik bajnoki címét bezsebelő labdarúgók alig kéthetes szünet után újra munkába állnak.

Ferencz Balázs

Danko Lazovics volt idén a Videoton legeredményesebb játékosa, 14 gólt szerzett

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A felnőtt és korosztályos válogatottaknál szereplő labdarúgók még szinte nem is szusszanhattak a bajnoki diadal után. Csütörtökön orvosi vizsgálatokkal kezdődik a felkészülés a 2018–2019-es idényre, péntektől pedig napi két edzéssel tréningezik az együttes, s a dolgos hétköznapokon biztosan üdítő beszédtémát szolgáltat majd még a bajnoki aranyérem.

Marko Nikolics, a vezetőedző is szívesen gondol vissza első magyarországi idényére.

– Nehéz, de már láthatjuk, hogy sikeres döntéseket hoztunk meg télen, jobb csapattá váltunk az akkori felkészülés alatt – tekintett vissza a szerb edző, aki néhány helyen változtatott a csapat játékoskeretén a bajnokság félidejében. – Mentálisan stabilan és jól játszottunk, akkor teljesítettünk a legjobban, amikor az a legfontosabb volt. Én is elégedett vagyok, ez volt az első évem Magyarországon, és sikerült megnyerni azt, amiért jöttem, mi lettünk a bajnokok. Ennek értékét egyébként szerintem növeli, hogy lényegében hazai pálya nélkül értük el a sikert, a játékosokkal együtt én is nagyon várom, hogy birtokba vegyük lassan a Sóstói Stadiont – fogalmazott a szerb edző, Marko Nikolics.

Danko Lazovics volt idén a Videoton legeredményesebb játékosa, 14 gólt szerzett
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A Videoton FC kiváló tavaszt produkált, amíg meg nem szerezte a bajnoki címet – azaz az utolsó fordulóig – mindössze négy gólt kapott, s csak egy vereséget szenvedett.

– Mindig hittem a bajnoki címünkben. Ha én nem hittem volna benne, hogy várhatnám ezt el másoktól? Magabiztos voltam, mert láttam az elvégzett munkát. Augusztus vége, a téli szünet és az utolsó fordulók is mind fontos időszakok voltak, ezekből jól jöttünk ki. A legfontosabb talán az volt, hogy télen mennyire jól sikerült a felkészülésünk a szezon második felére. A mérkőzések, vagy mondhatnám azt is, hogy a szezon több fázisában is jól kell teljesítenünk, nem a játékrendszer a lényeg, hanem az, hogy azt hogyan töltjük meg tartalommal.

A bajnokság során váltottunk erre az úgynevezett gyémánt-középpályás játékra, amelyet Magyarországon nem alkalmaz egy csapat sem. Ez egyrészt meglepett pár csapatot, ráadásul megfelelő játékosaink vannak ehhez a felálláshoz. De játszottunk sokszor klasszikus 4-4-2-őt is. Ez viszont nem jelenti azt, hogy mindig így, vagy úgy játszunk majd a jövőben. Készen kell állnunk arra, hogy meccsről meccsre, vagy akár a meccsek alatt változtatni tudjunk – mondta a tréner, aki a csapategységet jelölte meg a gárda legnagyobb erényének. S alapvetés a klubnál, hogy olyan játékos érkezhet erősítésként, aki könnyedén be tud illeszkedni a társak közé. Egyelőre még nem jelentett be új igazolást a Vidi, annyi biztos, hogy Suljic Asmir távozik, a Wisla Krakkó játékosa lesz. Egyes hírek szerint a piros-kékek szívesen látnák a csapatban a Puskás AFC horvát támadóját, az idényben 11 gólig jutó Josip Knezevic-et.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában