Sport

2013.03.02. 17:37

Felcsúti győzelem a megyei rangadón

Bár az első félidőben még vezetett, és többet kezdeményezett az Aquital FC Csákvár csapata, a szünet után azonban, ha nehezen is, de otthon tartotta a három pontot a Puskás Akadémia csapata az NB II Nyugati csoportjának Fejér megyei rangadóján.

Káldor András

Puskás Akadémia FC - Aquital FC Csákvár 2-1 (1-1)
Felcsút, 600 néző
Vezette: Erdős (Farkas B., Pápai)Puskás Akadémia FC: Somodi – Margitics, Vaszicsku, Aposztolopulosz, Farkas N. – Tóth B., Polonkai (Luque, 74.)– Nagy D. (Kleinheisler, 57.), Szakály D., Gajdos (Fabio, 87.) –Zsolnai
Vezetőedző: Benczés Miklós
Csákvár: Gelei V. – Ambrus, Racskó, Burucz, Hajdú – Feik (Imrik, 73.) – Molnár Cs., Csordás, Domokos (Sötét, 90.), Domján (Burányi, 78.) – Bondarenko  
Vezetőedző: Bognár György
Gólszerző: Szakály D., Zsolnai illetve Molnár Cs.

Aki ott volt, és emlékszik a két csapat augusztusi találkozójára meglepődhetett, ugyanis a csákváriak sokkal bátrabb, és főleg pontosabb játékkal rukkoltak ki az első negyvenöt percben. Rendkívül szigorúan védekeztek, jól zárták le a területeket, és az ebből indított kontrákkal megzavarták a vendéglátókat. Ez olyannyira jól sikerült, hogy a 14. percben Farkas Norbert kissé beragadt, ugyan többen lest reklamáltak, ám Molnár Csaba kilépett a védők mögül, lövése után a labda a kifutó Somodi Bencéről visszapattant eléje, és kissé kisodródva, a balról két lépésről a jobb sarokba lőtt 0-1.

A Puskás gárdája ebben a periódusban meg sem közelítette a Videoton elleni, szerdai felkészülési mérkőzésen nyújtott teljesítményét. A 35. percben lőttek először kapura Szakály Dénes révén, de labdája a felső léc fölött hagyta el a játékteret. Majd a 42. percben már az egyenlítésnek örülhetett Szakály. Zsolnai Róbert játszott Gajdos Zsolthoz, aki nagyszerűen adott be balról, Szakály, pedig két méterről a kapu bal alsó sarkába fejelt 1-1.

(Fotó: Fási László)

A szünet után a vendégek gólszerzője próbálkozott, Molnár 18 méteres lövéssel dolgoztatta meg Somodit. Az 57. percben Nagy Dánielt Kleinheisler László váltotta, beállítása után, pedig alaposan változott a hazaiak játéka. Felgyorsultak a Puskás akciói, és a 62. percben Kleinheisler 22 méteres lövése után nem véletlenül csattant a taps a lelátón, hiszen alig kerülte el a labda Gelei Vince kapuját. Érett a felcsúti gól, Polonkai Attila kétszer is próbára tette Geleit, de a hálóőr bizonyította jó formáját. A 72. percben azonban már ő sem tudott segíteni, Gajdos adott be balról, Zsolnai emelkedett a legmagasabbra, és közelről a kapuba fejelt. 2-1.

A gól után nagy erőket mozgósított a csákvári gárda, Molnár előtt több lehetőség is adódott, ám már nem változott az állás, és sikerével a Puskás Akadémia együttese megerősítette pozícióját a tabella élén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!