Sport

2009.01.05. 03:29

Fehérép Alcoa: összezuhanás a második félidőben

<b>Budapest</b> - A női kézilabda Magyar Kupában a legjobb tizenhat csapat között kapcsolódott be a sorozatba a Fehérép Alcoa FKC, ám a kirándulás csak a szombati mérkőzés erejéig tartott, mert a Ferencváros kiverte őket.

Matók János

A kiírás szerint egy, csak egy mérkőzés dönt a továbbjutásról a Magyar Kupában, így nagy volt a tét szombaton este a Ferencváros népligeti otthonában: melyik csapat lesz majd ott a nyolc között? A házigazda FTC, vagy a vendég Fehérép Alcoa FKC? Erre mindkét félnek volt esélye, hiszen a hazai pálya előnye - ezt leginkább a szurkolók által gerjesztett hangulatra kell érteni... - a zöld-fehérek mellett szólt, még akkor is, ha ők csak egy győzelemmel juthattak tovább. A fehérváriaknak ellenben már egy döntetlen is a boldogulást jelentette volna...

De csak volna, mert a vendégek szempontjából mindössze 30 percig tartott a mérkőzés. Igaz, nekik már jól sem indult a derbi. Kezdődött azzal, hogy a beállós Verica Nikolics sérült térde nem gyógyult meg, s így nem léphetett pályára. Ez viszont azt jelentette, hogy posztbéli társa, Sonata Vijunaite egyedül daráltathatta magát a védők gyűrűjében. Nikolics hiányában aztán így került be a keretbe a szintén csákvári nevelésű - nem véletlenül a sportág kincsesbányája a település... - 18 éves Kapási Anna, ám a bemutatkozása most még elmaradt. Aztán azzal folytatódott a mérkőzés, hogy a Fradi 3-0-ra meglépett, amíg az FKC első gólját csak a 7. percben lőtte büntetőből Triscsuk, aki szintén egy hétméteresből a 11. percben 4-4-re alakította az állást. Egál, vagyis a Fehérép volt már a továbbjutó. S ezt hihettük az első félidő további részében is, hiszen fej fej mellett haladt a két csapat. Volt közben azért egy kis veszély is: Bernataviciute zörgette meg Gridnyeva hálóját, majd kakaskodás miatt kiállították, s még nem telt le a két perc, amikor belépett a pályára. Naná, hogy Kékesék másodszor is kiküldték. Így aztán attól tartottunk, nehogy harmadszor, így végleg kiállítsák idő előtt a gólvágót. Az is bosszantó volt, hogy a nem százszázalékos Kovács Angéla pár perc alatt ismét megsérült. Aztán az első félidő lefújása előtt, Vijunaite góljával már 15-13 volt az állás ide , ám Szucsánszki azért még faragott egyet a hátrányból.

Ami viszont a szünetben, illetve a szünet után történt a fehérváriakkal, az valahol a női lélek rejtelmeiben lakozik, s arra azon melegében, szombaton este nem kaptunk választ. Mert ugyan az FKC kezdte a második játékrészt, ám a Fradi 13 perc alatt egy 9-1-es(!) gólszériát produkált, de ez fordított értelemben is igaz, csak a fehérváriakra. Tehetett bármit Sótonyi László vezetőedző, szavai látszólag süket fülekre találtak. Pedig talán nem kellett volna mást csinálni, mint az FTC kulcsjátékosait: Szucsánszkit, Zácsikot és Szamoránskyt - akik ugye azért még nem éppen világhírű rutinos rókák, de nagy tehetségeknek mondják azért őket - távol tartani, kikapcsolni a játékból, amíg a támadásoknál nem kellett volna naggyá tenni Szidorovát...

- Nem tudom igazán, hogy mi okozta a második félidei összezuhanásunkat. Az biztos: harminc perc alatt nem lehet egy mérkőzést megnyerni. Azt a teljesítményt, amit a szünet után produkáltunk, egy nálunk erősebb csapat sem engedheti meg magának büntetlenül. Csalódott vagyok, mert az első félidő fegyelmezett és kollektív játéka után a folytatásban egyénieskedő, az edzői utasításokat semmibe vevő játékot mutattak a lányok - kesergett a lefújás után Sótonyi László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!