Sport

2009.05.09. 02:29

FC Fehérvár: elmúlt a letargia

Székesfehérvár - A 27. forduló mérkőzéseivel folytatódik az NB I-es labdarúgó-bajnokság, az FC Fehérvár ismét idegenben, a Győr otthonában játszik ma 19 órától. Kemény lesz...

Matók János

Volt egy-két meglepő eredmény még a hétközi 26. fordulóban. Így például a Kecskemét 2-0-ra nyert a ZTE ellen, s ezzel le is taszította a dobogó harmadik fokáról. Amit a Haladás foglalt el, miután 2-1-re legyőzte az FC Fehérvárt. A Vidi mai ellenfele, a Győr 2-2-re végzett Debrecenben, s ezzel az Újpest malmára hajtotta a vizet, amivel a lilák éltek is, hiszen 3-1-re verték a Vasast. A Kaposvár 1-0-ra nyert a Diósgyőr ellen, míg a REAC a Pakstól kapott ki 2-1-re, s ezzel gyakorlatilag már kiesett. Viszont él még a siófoki remény, miután 3-1-re nyertek a Nyíregyháza ellen. Fenti eredmények is átrendezték a bajnoki tabellát, így a Vidi eltávolodott a remélt negyedik hely környékéről, míg a mai vendéglátója, a Győr rámászott a piros-kékek nyaká-ra. Már ez is azt feltételezi, hogy kemény összecsapás várható a két csapat között, hiszen a Rába-partiak nyilván előzni szeretnének, míg a Fehérvár ezt nem engedné. A korábbiaktól eltérően a Vidi tegnap, illetve ma napközben nem volt összetartáson.

- Ez más mérkőzés lesz, mint a Ligakupa, de sokszor láttuk, így jól ismerjük a Győrt. Csak annyi lesz a különbség, hogy már Böőr és Bajzát is játszik majd ellenünk. Masszív csapat az ETO, nem véletlen, hogy tavasszal még nem kapott ki. Ám minden sorozat megszakad egyszer, lásd például a Zalaegerszeget. Így miért ne járhatna így a Győr is, ráadásul pont ellenünk? Hiszen nekik is vannak hiányosságaik. A bajnokság hajrájában mindenkinek nehéz meccse van, így ez is ide sorolható. Úgy látom, hogy a letargiából már kijöttünk, az csak egy napig tartott, de ettől kezdve mindenki a saját önbecsüléséért, saját magáért, a további sorsáért is harcol és küzd, hiszen a célunk elérése már nem csak a saját kezünkben van, az a riválisoktól is függ - mondta Varga István, az FCF trénere.

A piros-kékek várható összeállítása: Sebők - Lázár, Radovics, Horváth, Andics - Szakály (Polonkai), Farkas, Elek - Nagy, Alves, Vujovics.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!