Sport

2016.10.05. 16:06

Farkasné Szagri Zsuzsára is emlékeztek a diáksportolók

Székesfehérvár - Amatőr diáksportolók vették birtokba a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központot, hogy eldöntsék, ki a leggyorsabb, legügyesebb, legerősebb.

Ferencz Balázs

Húsz oktatási intézmény, több, mint 400 középiskolás diákja népesítette be a Bregyó közi atlétikai centrumot a középiskolások alapfokú atlétikai versenyén. A viadalt - melyen csak olyan versenyzők állhattak rajthoz, akik 1998 és 2002 között születtek, s nem igazolt sportolója valamely atlétikai egyesületnek - Farkasné Szagri Zsuzsanna emlékére is rendezték. Az egykori testnevelő, edző, senior atléta tragikus hirtelenséggel hunyt el. Tiszteletére ezentúl minden évben az ő nevét viseli a középiskolások atlétikai viadala.

Az idei megmérettetés a 60 és 100 méteres síkfutással rajtolt, miközben mindkét nem képviselői magasugrásban, távolugrásban, és súlylökésben is versenyeztek. A fiatalok 400, 800 és 1500 méteres síkfutásban is összemérték gyorsaságukat a Regionális Atlétikai Központban. A dobogósok érmekkel gazdagodtak.

Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok elmondta, hogy Székesfehérvár Önkormányzata ebben az esztendőben is támogatta anyagilag a középiskolások alapfokú atlétikai tevékenységét annak érdekében, hogy a diákok minél jobban fel tudjanak készülni a versenyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!