Ping-pong

2019.07.08. 19:03

Európa legjobbjai között a Honvéd-Szondi két játékosa

A Honvéd Szondi SE két asztaliteniszezője is remekelt a hazai rendezésű veterán-Európa-bajnokságon. Jakab Gábor párosban meg sem állt az aranyéremig.

Ferencz Balázs

Magyarok a dobogó tetején: Jakab Gábor (b) és Marsi Márton mindenkit legyőzött

Fotó: Honvéd Szondi SE

A veteránok asztalitenisz-Európa-bajnokságán népes mezőny, a nyolc korcsoportban összesen 3389 játékos fogott ütőt, csak a 40–49 esztendős kategóriában 400 indulót soroltak a selejtezőcsoportokba. A BOK-csarnokban maradandót alkottak a székesfehérvári Honvéd Szondi György SE legifjabb veteránjai. Mint ahogy arról már beszámoltunk, Jakab Gábor párosban Európa-bajnoki címet szerzett Marsi Márton oldalán. Előtte azonban egyéniben is megmérette magát az NB I-es csapatbajnokságban a fehérváriakkal bronzérmet szerzett klasszisjátékos. De nem csupán Jakab, hanem Engelmann Zsolt is vérmes reményekkel állt asztal mellé.

A selejtezőből mindketten a 64-es táblára jutottak. Jakab Gábor előbb 0-2-es hátrányból fordítva túljutott az esélyesnek kikiáltott görög Daniel Tsiokaszon, majd a legjobb nyolc közözött búcsúzott a további küzdelmektől. Engelmann Zsolt ugyanitt a legjobb 16 közé menetelt. A fehérvári színeket is képviselő két remek pingpongos aztán nem egymással alkotott párost. Engelmann Zsolt Szarka Tiborral (SZAK), Jakab Gábor a többszörös válogatott Marsi Mártonnal állt össze. Mindkét egység gond nélkül lépett tovább a selejtezőből. Engelmannék aztán a nyolcaddöntőig jutottak. Jakabék azonban sorra aratták a sikereket, az elődöntőben pedig a szlovák Bardon testvérek vártak rájuk az utolsó versenynapon.

Magyarok a dobogó tetején: Jakab Gábor (b) és Marsi Márton mindenkit legyőzött
Fotó: Honvéd Szondi SE

A jó kezű Jakab Gábor vezérletével 3-1-re nyert a magyar duó, s a döntőben a Merchez, Helscher belga–német kettőssel küzdhettek meg az aranyéremért. Hiába a nagy nevek, a Jakab, Marsi párosnak nem volt ellenfele ezen az Európa-bajnokságon. A magyarok a fináléban is 3-1-re diadalmaskodtak, s felülhettek a kontinens trónjára. Jakab Gábor Eb-aranya a Honvéd Szondi György SE asztalitenisz-szakosztályának történelmi, első nemzetközi sikere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában