11°
10°

Európa-bajnok lett a női vízilabda-válogatott Belgrádban!

Belgrád – 2005 után újra döntőt játszhatott világversenyen a női vízilabda-válogatott Belgrádban az Európa-bajnokságon.

Ez a legutóbbi finálé a 2005-ös világbajnokságon történt Montrealban, akkor az Egyesült Államok legjobbjait győzte le Faragó Tamás együttese. Abból a csapatból már csak Takács Orsolya maradt hírmondónak.

A szerbiai kontinensviadal vége erőltetett menet lett a lányoknak, három napja még a negyeddöntőben arattak diadalt a franciák ellen, másnap az olaszok következtek az elődöntőben, egy napra rá pedig már a hollandok elleni fináléban fickándozhattak a medencében. Bár talán éppen ez a folyamatos játék miatt egyre rövidebbek a hullámvölgyek az egyes mérkőzéseken belül. Bár az olaszok elleni elődöntőben ilyet nehéz is lenne megnevezni. Ezt a hiba nélküli játékot vártuk a válogatottól, mert azt tudtuk, a bivalyerős hollandok ellen nem nagyon fér bele egy rövidzárlat.

Feltűnően oldott, vidám hangulatban voltak a lányok a kezdés előtt, csupa mosolygós arcot láthattunk. Mintha nem egy torna döntőjére készülnének.

A medencében aztán tovább javult a hangulat, hiszen az első gólt gyorsan megszereztük, emberelőnyből Antal Dóra lőtt a hálóba, a túloldalon ugyanezt másolta Megens, ezzel egyenlítettek a hollandok. Kisteleki Hanna egy távoli lövéssel ismét a magyar szurkolókat derítette jókedvre, akik szép számmal képviseltették magukat a lelátón. Ám a narancs úszódresszben játszó ellenfél gyorsan válaszolt a magyar gólra, Genee egyenlített újra emberelőnyös szituációból. A negyed vége előtt Gangl Edina védett hatalmasat, majd Bíró Attila időkérése után Illés Anna a mi oldalunkra billentette a mérleg nyelvét. A holland kapitány is időt kért, és jót súgott a játékosainak, akik tizedmásodpercekkel a sípszó előtt egyenlítettek. 3-3.

Az első szünet után mi hoztuk el a ráúszásnál a labdát és az első gól is a miénk lett, Bujka Barbara értékesített egy ötméterest, ám a következő két gól holland játékos keze által született, először vezetett az ellenfél. 4-5.

Parádés kezdés a nagyszünet után, másfél perc alatt fordítottunk, Bujka Barbara és Takács Orsolya lőtt Aarts kapujába. Ezt Van der Slot nem tűrhette, és emberelőnyből újra egyenlített. Kisteleki Hanna második gólja után újra nálunk volt az előny, de hét tized másodperccel a dudaszó előtt egyenlítettek a hollandok. 7-7.

Az utolsó nyolc perc gólszegény játékot hozott, ám legnagyobb örömünkre csak az ellenfélnek. Mert a magyar lányok közül Tóth Ildikó kettőt is lőtt, ezzel pedig a magyar lányok 9-7-re megnyerték a finálét, és kiharcolták az olimpiai részvételt. No meg Európa-bajnokok lettek!


Legolvasottabb

1
Párizstól Fehérvárig futottak – Hatalmas tömeg fogadta a hazatérő telekiseket
2
Három autó ütközött össze Söréd és Magyaralmás között
3
Árokba borult egy autó a 63-ason
4
Halálos vonatgázolás Gárdonyban (frissítve!)
5
Fának hajtott egy személyautó Pákozd és Sukoró között
Forma-1 – Egyesült Államok Nagydíja
Hamilton nyert, világbajnok a Mercedes
időjárás / 2 órája
Hétfőn marad a hideg és az eső
Az ország több részében is nagy mennyiségű esőre kell számítani. A hőmérséklet 10 fok körül alakul.
Gyász
/"Küzdöttél, de már nem lehet, a csönd ölel át és a szeretet. Csak az hal meg, akit elfelejtenek, örökké él, akit nagyon szerettek."/ Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *KÁLMÁN JÓZSEFNÉ * *született Horváth Erzsébet* fáradhatatlannak tűnő, drága jó szíve, életének 88. évében örökre megpihent. Temetése 2017. október 26-án, csütörtökön 14 órakor lesz a Béla úti temetőben. Köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, gyászunkban együttérzéssel osztoznak. A gyászoló család
/"Annyira akartam élni, betegséget legyőzni, búcsúztam volna tőletek, de erőm nem engedett, így búcsú nélkül, szívetekben tovább élhetek."/ Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *TÓTH SÁNDORNÉ* *gyúrói lakos* életének 79. évében váratlanul elhunyt. Temetése 2017. október 25-én 16 órakor a gyúrói evangélikus temetőben lesz. Gyászoló család
Fájdalommal tudatjuk, hogy édesanyánk, *özv. BALOGH JÓZSEFNÉ szül. Jankovics Lídia* szíve, türelemmel viselt hosszú betegség után, életének 84. évében megpihent. Temetése 2017. október 25-én, szerdán 16 órakor lesz az abai református temetőben. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik a temetésen részt vesznek és gyászunkban osztoznak. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *SZABÓ TIBOR* *ny. mk. alez.* 67 éves korában elhunyt. Temetése - katonai tiszteletadás mellett - 2017. október 25-én 13.30-kor a székesfehérvári Béla úti temetőben lesz. Köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, gyászunkban osztoznak. A gyászoló család
nagy váltás / 2 órája
Usain Bolt komolyan gondolja, hogy futballista lesz
1956 / 3 órája
Kövér László, a Parlament elnöke Martonvásáron emlékezett a helyiekkel
Zsohár Melinda
Nemzeti ünnep / 4 órája
Szabadságvágyról, hazaszeretetről szóltak a megemlékezéseken
Magyar labdarúgó-válogatott / 5 órája
Trapattoni szívesen lenne magyar kapitány
összeveszett valakivel / 6 órája
Túszokat ejtett egy fegyveres egy angliai szabadidőközpontban
orosz disznóhúsexport / 6 órája
Nevessen Ön is Vladimir Putyinnal!