Sport

2016.08.05. 19:40

Érdre került a CEP-kupa - Az Alba Fehérvár KC felkészülési tornáján ezüstérmes

Székesfehérvár - A CEP-kupa női kézilabda felkészülési tornán az Érd szerezte meg az első helyet a Fehérvár előtt.

Káldor András

A pénteki bronzmérkőzésen kiélezett, kemény meccsen a Siófok KC két góllal (28-26) legyőzte az óváriakat. Jöhetett ezután finálé az Alba Fehérvár KC és az Érd között.

Tavaly a két csapat háromszor találkozott tétmeccsen, és nem sok babér termett a fehérváriak számára, mivel mindannyiszor az érdi lányok örülhettek a végén. A bajnokságban hazai pályán 17-21, idegenben pedig 32-23-ra győzött Szabó Edina csapata. A Magyar Kupa elődöntőjében két góllal (23-25) bizonyult jobbnak a Pest megyei gárda.

A torna első napján a Siófok ellen különösebb megerőltetés nélkül nyertek 32-23-ra, míg az Alba Fehérvár KC szorosabb meccsen ugyan, de az összecsapást végig uralva verte meg a Mosonmagyaróvárt 27-23-ra.

Érdekes színfoltja volt a találkozónak, hogy a hazai oldalon 102, míg a vendégeknél 138 francia válogatott mérkőzéssel büszkélkedő játékos melegített. Az AFKC-ben a nyáron frissen igazolt Claudine Mendy, az érdieknél, pedig Mariama Signaté. Mindketten tagjai voltak a 2009-ben, valamint 2011-ben világbajnoki ezüstérmet nyert válogatottnak, és sok nagy csatát vívtak együtt.

Mindenesetre alaposan megszórták magukat az első félidőben, Mendy hatszor, honfitársa hétszer talált be. Egyszer, a második félidő vége felé nagyot ütköztek, Mendy lenn is maradt pár percre a parketten, érezhetően nem esett neki jól a találkozó A vendéglátóknál három kulcsember, Tilinger Tamara, Elena Djordzsevszka és Biljana Bandelier kisebb sérülés miatt hiányzott, így az előző napi összeállításhoz képest is több fiatal volt az AFKC benevezett keretében.

A fehérváriak francia válogatottja, Claudine Mendy ellenállhatatlanul játszott, nyolc gólt dobott Fotó: koppán Viktor

Jobban kezdett az Érd, kapus nélkül, heten rohamozták Herr Orsolya kapuját, és ez láthatóan meglepte a fehérváriakat. Aztán szép lassan rendezték a soraikat, Mendy és a rendkívül energikusan játszó Májer Krisztina vezérletével két-háromgólos előnyt kovácsoltak. Más kérdés, hogy ez lehetett volna több is, de a hetesek értékesítése nem ment, zsinórban háromszor babonázta meg Szvetlana Gridnyeva Jelena Zsivkovicsot és Utasi Lindát. A félidő hajrájához érve alábbhagyott az AFKC lendülete, több hiba csúszott a játékukba, és ezt kíméletlenül kihasználta az Érd, így ők mehettek háromgólos fórral pihenőre.

Nehezen indult hazai szempontból a második félidő, közel négy percig gólképtelenek voltak Deli Rita tanítványai, de a négygólos érdi előnyt sikerült egyre faragni a 40. percre. Igaz ez tiszavirág életűnek bizonyult, de megpróbált mindent a Fehérvár az egyenlítésért, ám Klivinyi Kinga és Katarina Krpez-Slezak tett arról, hogy ez ne következzen be. Ha nem is főszerepet, de feladatot bőven kaptak az AFKC fiataljai Deli Ritától, több-kevesebb sikerrel éltek is a lehetőséggel. Az utolsó tíz percre ugyan nagyobb lett a különbség, de a Fehérvár derekasan küzdött, dicséret illeti őket, hiszen három kezdőjátékosuk nélkül is egyenrangú ellenfelei voltak a kupagyőztesnek.

A torna végeredménye: 1. Érd, 2. Alba Fehérvár KC, 3. Siófok KC, 4. Mosonmagyaróvár.

 

Alba Fehérvár KC-Érd 27-33 (15-18)
Székesfehérvár, 300 néző, Vezette: Bócz, Wiedemann
Fehérvár: Herr O. - MÁJER 4, Zsivkovics 5, Hajduch 2, MENDY 8 (2), Isitate 1, Pelczéder. Csere: SIPEKI (kapus), Mayer 2, Utasi 3, Boldizsár, Piller 1, Rideg, Kazai, Tornóczky 1. Edző: Deli Rita
Érd: Janurik - KRPEZ-SLEZAK 4, GONZÁLES-ALVEREZ 4, Kisfaludy 2, SIGNATÉ 7, Szabó L. 2 (1), Fekete B. 2. Csere: Gridnyeva (kapus), Barján 1, Gulyás 2, KLIVINYI 5, Vukcsevics 3, Khavronina 1, Vajda, Bernát, Plesztovics. Edző: Szabó Edina



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!