Sport

2016.10.26. 17:34

Az Alba Fehérvár KC a második félidőben talpra állt, de kikapott

Székesfehérvár - Bravúrra készült a női kézilabda NB I 6. fordulójában az Alba Fehérvár KC együttese. A Ferencváros azonban nem volt partner ebben a Köfém csarnokban.

Ferencz Balázs

„Bízom a bravúrban, iksz lesz a vége!" - mondta határozottan az FTC-Rail Cargo Hungária elleni bajnoki összecsapás előtt Virincsik Anasztázia, a fehérváriak technikai vezetője. Nem volt légbőlkapott a korábbi kiváló játékos eszmefuttatása, hiszen valóban a Fradi ellen kívánta visszacsenni a Kisvárda ellen elhullajtott pontokat az FKC. Nem is kezdett rosszul Deli Rita alakulata. Az első támadásoknál nem hibáztak a csapatok, a gyors gólváltásban előbb Lukács, majd Bandelier talált a kapuba, Pena találatára pedig Mendy kapufája után Pelczéder válaszolt.

Kovcsics kapufára vágott hetese után először vezetett az FKC: Lavko vágta a labdát a bal felső sarokba (3-2). Ezután a szélsők párharca jött, Schatzl Nadine kedvére próbálkozhatott, egyszerően nem tudták tartani a balszélsőt a fehérváriak, de a túloldalon Pelczéder Orsolya is villant. A meccs első emberelőnyéből nem jött ki jól az Alba, nem tudott előnyt kovácsolni a fórból, de teljes létszámban Tilinger egyenlített (6-6). Ekkor valami elszakadt a hazaiaknál. Támadásban egyre többet hibáztak a fehérvári lányok, és a visszarendeződéssel is gondjaik voltak, pillanatok alatt ellépett a Fradi. 6-9-nél Deli Rita kapust cserélt, Herr Orsolya helyett Sipeki Flóra állt a vonal elé, s jól szállt be a padról. Azonban egyedül kevés volt, a védelem sokszor könnyű utat engedett Kovacsicséknak, s a vendégek nyolcgólosra hizlalták a különbséget a szünetre (12-20).

Fordulás után egy másfajta szerkezettel jött ki az FKC, és sokkal kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés. Kazai Anita gyors játéka a védőfalban is sokat lendített a hazaiakon, Mendy pedig fontos gólokkal jelentkezett. A z FTC továbbra is távol tartotta a Fehérvárt, de Lavko heteseivel csökkent a különbség. Az utolsó tíz perc egyértelműen az Albáé volt. Kacérkodott az FKC azzal, hogy megtréfálja a Fradit, Ishitate és Mendy góljaival kapaszkodtak a hazaiak, a vége előtt három perccel pedig már három találatra voltak ellenfelüktől. Az utolsó előtti percben két gólra jött fel az FKC (27-29), de Kovacsics és Szucsánszki megrázták magukat, s bebiztosították a Ferencváros győzelmét (27-31). A bravúr elmaradt, de pozitívum, hogy kiváló ellenféllel szemben is képes talpra állni a csapat.

Deli Rita: - Felemásak az érzéseim, hiszen az első félidőben a Fradi kegyetlenül kihasználta az eladott labdáinkat, és hogy visszafutás nélkül engedtük őket magunkra. Az első félidő középső szakaszában elléptek. Az öltözőben azt mondtam a szünetben, hogy elment a mérkőzés, innentől próbáljanak meg felszabadultan, sokkal több faulttal játszani, és változtattam a csapat szerkezetén. Rájöttem, hogy mindig az első gondolat a jó. A fordulás után felállított csapat a gyors csapat, s kockáztatnom kellett volna már az elején.

Az Alba legközelebb november 2-án 17 órától a Siófok ellen vív Magyar Kupa-találkozót hazai pályán.

Alba Fehérvár KC-FTC-Rail Cargo Hungária 27-31 (12-20)

Székesfehérvár, 800 néző. V.: Kékes Cs., Kékes P.

Fehérvár: Herr - Pelczéder 3, Mendy 7, Tilinger 2, Piedade 2, Lavko 5/4, Hajduch. Csere: Sipeki (kapus), Bandelier 1, Gjorgjijevska 3, Kazai 3, Ishitate 1, Májer. Vezetőedző: Deli Rita.

FTC: Szikora - Schatzl 7, Pena 3/2, Szucsánszki 4, Snelder 4, Kovacsics 5, Lukács 3. Csere: Bíró (kapus), Hornyák 1, Jovanovic 1, Mészáros, Faluvégi 2, Mód, Szarka 1. Vezetőedző: Elek Gábor.

Kiállítások: 6, illetve 8 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 3/2

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!