Sport

2009.04.20. 02:29

A Vidi és a Fener

Székesfehérvár - Kiütéses sikert, 4-0 arányú győzelmet aratott az MTK otthonában pénteken az FC Fehérvár NB I-es labdarúgócsapata. A sikerben Goran Vujovics főszerepet vállalt.

Matók János

Péntek este, amikor Fábián Mihály játékvezető - akire abszolút nem lehetett panaszuk a fehérváriaknak - lefújta az MTK és az FC Fehérvár közötti NB I-es labdarúgómérkőzést, a vendég piros-kékek boldogan ölelkeztek össze a pályán, majd a vendégszektorhoz vonultak, hogy pacsizzanak a talán még náluk is boldogabb szurkolóikkal. Nem véletlenül, hiszen a Vidi Goran Vujovics mesterhármasával és Szakály Dénes találatával 4-0-ra győzött.

- Ránk fért már ez a siker, de úgy vélem, hogy a látottak alapján, még Pintér kiállítását is beszámítva, teljesen megérdemelt győzelmet arattunk - mondta boldogan Varga István, az FCF vezetőedzője.

- Elégedett volt a mérkőzésen a csapattal?

- Az az igazság, hogy az első félidőben egy kissé még akadozott a játékunk, ám Szakály gólja a lehető legjobb pillanatban, a lefújás előtt született. Aztán a szünet utáni folytatásban Pintér kiállítása megkönnyítette a dolgunkat, de nem csak ezért futballoztunk jobban az MTK-nál. Számtalan helyzetünk volt, s ha azokat értékesítjük, akkor nem csak négygólos különbséggel nyerünk, ám az is fontos, hogy ennyit legalább belőttünk. És itt szeretném megjegyezni, hogy ezúttal a játékvezetőkre sem lehetett panaszunk.

- A játékosok teljesítményével elégedett volt?

- Talán furán hangozhat, de nem minden futballistánk nyújtotta azt, amit elvártam, volt egy-két játékos, aki elmaradt a többiektől, de neveket nem mondok, az csak ránk tartozik. Az a lényeg, hogy nyertünk, de fontos, hogy ez így legyen a DVTK ellen is.

A találkozó fehérvári kulcsfigurája Goran Vujovics volt, aki még tavaly nyáron érkezett az FC Fehérvárhoz, s a játékával most bizonyított.

- Tudom, hogy nem ment mindig jól a játék, de valamennyi találkozón a győzelem, a gólszerzés reményében lépek a pályára. Amikor a Vidihez kerültem, akkor egy kissé akadozva kezdődött az itteni pályafutásam, majd amikor belejöttem a játékba, a góllövésbe, pont akkor jött az a sajnálatos talpcsonttörésem, és a hosszú ideig tartó kihagyás. Hosszú és keserves időszak állt mögöttem, vissza kellett nyernem a formámat és azt, hogy beverekedjem magamat a csapatba. Sikerült, azért meg külön boldog vagyok, hogy az MTK ellen megszereztem az első mesterhármasomat. Egy támadó akkor játszik jól, ha győzelmet érő gólokat szerez, s ez most nekem sikerült - mondta boldogan a játékos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!