Sport

2009.05.07. 02:29

A fehérváriak végül felülkerekedtek

Székesfehérvár - Az ob I-es vízilabda- bajnokság 9-12. helyért zajló rájátszásában a második fordulót rendezték. A fehérváriak a győzelem reményében ugrottak vízbe.

Bobory Balázs

Fehérvár Póló-Szentes: 9-8 (1-0, 2-4, 2-2, 4-2) Székesfehérvár, 100 néző. Vezette: Bors, Füzesi.

Fehérvár Póló SE: Veres - Deme 1, Tóth 1, Hesz 1, Lázár 1, Mezei 3, Naganuma, csere: Tusa 1, Vrezgó, Gelley, Rom 1, Farkas. Vezetőedző: Dabrowski Norbert.

Szentes: Horváth - Szőke 1, Torday 1, Jaksa, Zivanovic 1, Szabó L. 1, Szabó Z., csere: Rácz, Araczky 1, Szénászky 1, Csente 2.

Emberelőny - gól: 6/2, illetve 8/3.

Ötméteres - gól: 5/5, ill. -

Nagyon fontos volt ez a mérkőzés abból a szempontból, hogy melyik alakulat végez a bajnokság 12. helyén, amely - elvileg - egyből kiesést jelent. A fehérváriak két ponttal álltak az összecsapást megelőzően a Szentes mögött, így győzelmük esetén feljebb léphettek volna a 11. helyre. Dabrowski Norbert, a hazaiak mestere nem is titkolta, hogy kötelező lenne fehérvári medencében nyerni.

Az első negyedben sokáig csak a kimaradt helyzeteket lehetett feljegyezni, aztán Deme megszerezte a vezetést a Fehérvárnak. A második és harmadik negyed fordulatos csatát hozott, de a vendég ment bele előnnyel a hajrába.

Ezt nem hagyhatta annyiban a hazai alakulat, és Mezei vezérletével ismét sikerült fordítani, ami a győzelmet jelentette a Fehérvárnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!