Sport

2017.05.17. 11:36

Pontosan céloztak a fehérváriak

Ács - Kiemelkedő eredményeket értek el a fiatal székesfehérvári lövészek a III. Görgey Artúr légfegyveres országos versenyen.

Ferencz Balázs

A Fejér Megyei Technikai és Tömegsportklubok Szövetsége a területi döntőn előkelő helyezéseket elért versenyzőket delegálta a III. Görgey Artúr légfegyveres országos versenyre. A viadalnak a Komárom-Esztergom megyei Ács városa adott otthont a múlt hétvégén, négy középiskolás és négy általános iskolás korcsoportban.

A székesfehérvári fiatalok derekasan helyt álltak, végig koncentráltan, kiegyensúlyozottan céloztak a lőtáblákra, s végül ketten is a dobogóra lőtték magukat. A végső megmérettetésen az általános iskolai korcsoportban Kalmár Anna Lilla első helyen végzett s teljes mezőnyt maga mögé utasítva, míg Balássy Olivér is előkelő helyen zárt, második helyezést ért el a viadalon.

Az országos versenyen mintegy 150 gyermek fogott fegyvert és tartott célra, akik nem minősített versenyzők, vagyis amatőr szinten űzik ezt a sportot. A többi Fejér megyei részvevő a középmezőnybe végzett.

Az iskolásoknak kiírt lövészverseny célja az utánpótlás nevelés, a tehetségek felkutatása és a lövészsport megszerettetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!