Sport

2017.04.19. 19:20

Varga Eszter két év után nyert ismét érmet egyéniben

Székesfehérvár - A legeredményesebb fehérvári versenyzőként zárta a Diapolo Junior Öttusa Országos Bajnokságot a Volán Fehérvár pentatlonistája, Varga Eszter.

Ferencz Balázs

A Trion versenyzője, Barta Luca mögött a dobogó második fokára állhatott a 18 esztendős Varga Eszter a Budapesten rendezett Diapolo Junior országos bajnokságon. Az egyéni ezüst mellett Veszprémi Fruzsinával és Kovács Eszterrel megnyerte
a csapatversenyt a Volán Fehérvár üdvöskéje.

- Nagyon boldog voltam, hogy sikerült két év után újra dobogóra állnom egyéniben - mesélte Varga Eszter. - Voltak közepes számaim, ilyen volt a lovaglásom, de a mezőnyhöz képest a lövészetem is közepesnek számított, én azonban jónak értékelem, mert látható a fejlődés. Úszásban pár tizedes eltéréssel egyéni legjobb eredményemet hoztam, a vívásom és a futásom pedig jó volt.

Varga Eszter Los Angelesben a felnőttek között viaskodott a világkupán, a junior ob-n a második lett Fotó: Molnár Artúr

A junior ob kiemelt verseny volt, hiszen Eb-re és vb-re válogatott.

- Tudatában voltam annak, hogy kell egy jó szereplés, hogy visszakerüljek a játékba , hogy újra válogatott lehessek. Azonban a verseny közben ezzel nem törődtem, próbáltam csak magamra koncentrálni, burkot húztam magam köré.

Saját bevallása szerint a mentális ráhangolódást még tanulnia kell, mert csak akkor képes jó eredményre az Alba Öttusa SE-től a nyáron átigazolt sportoló, ha kizárja a külvilágot.

- Nagyon fontos az edzők véleménye. Ebből táplálkozom, éreznem kell, hogy ott vannak mellettem, támogatnak - vélekedett Eszter, aki számára az idei szezon különleges, hiszen egyre többször megmutathatja magát a felnőttek között is.

- Sokkal erősebb a felnőttek mezőnye, és sokkal több tapasztalattal rendelkeznek, ami az öttusában szerintem nagyon fontos. Motiváló, hogy látom, hová kell eljutni, hihetetlen jó érzés, amikor egy felnőtt világkupa döntőjén egy tapasztalt, rutinos versenyző ellen is meg tudom csinálni az akciómat. Ezek csak feltöltenek, és újult erővel haladok előre.

A korosztályos világversenyekre még nem hirdetett keretet Kállai Ákos szövetségi kapitány, a leginkább a vívást kedvelő Varga Eszter szerint megvárja a kecskeméti felnőtt világkupát.

- Kecskeméten reményeim szerint szombaton döntőben versenyezhetek, hogy hétfőn nyugodtan érettségizzem - mosolygott a Volán tehetsége. - Idén szeretnék a fehérvári junior vb-n indulni, emellett pedig jó lenne kijutni a felnőttek drzonkow-i világkupájára is.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!