Sport

2017.03.07. 21:10

Karatés éremeső a Diákolimpián

Veszprém - Hétvégén a Veszprém Arénában került sor az utánpótlás korú kyokushin karaték legnagyobb hazai seregszemléjére, az országos Diákolimpiai döntőre.

Szupkai Gábor

A Fehérvár Karate Akadémia 17 versenyzővel kvalifikálta magát, de sajnos Herczog Ádám sérülés miatt nem vállalhatta a szereplést.

Sensei Mátó Katalin három formagyakorlatban induló versenyzője közül Mayer Eszter harmadik lett, ezzel formagyakorlatban megszerezte az Akadémia első diákolimpiai érmét. Fekete Panna ötödik lett, míg Vereb Zsolt ezúttal helyezetlenül zárt.

Küzdelemben sensei Bőke Béla tanítványai három szabályrendszerben léptek tatamira. A legfiatalabbak közül Kulcsár László és Bőke Eszter a legjobb nyolcban végzett, Kántor Viktória pedig ezüstérmes lett. Bár nagy csatákat vívtak, Puszta Péter, Tihanyi Eszter, Hortobágyi Kristóf, Kovács Máté és Szücs Ferenc helyezetlenül zárták a napot.

Az ifi lányok nehézsúlyú mezőnyében Nagy Natália léphetett pástra és csak a döntőben szenvedett vereséget, így második lett.

Kántor Viktória (jobbról) fejrúgásai végül ezüstérmet értek
Fotó: A Fehérvár Karate Akadémia felvétele

Fekete Gergő, Dezső Kata és Kreitl Kitti szintén az ezüstéremig jutott. Mindhárman könnyűszerrel jutottak el a döntőig az ifi férfi -75kg-ban, illetve a junior női -55 és - 60kg-ban, ám a titokban remélt bajnoki cím mindhárom esetben elmaradt.

Farkas Ágnes ifiként indult a junior női -50kg-ban, és nem volt hajlandó beérni egy ezüstéremmel, legyőzött ellenfelei között kétszeres felnőtt magyar bajnok is volt.

A kincsesbányai Pataki-Team Veszprémben és Szentesen is versenyre kelt. Veszprémben Pataki Viktória junior lány formagyakorlat kategóriában csak 0,01-el maradt le a döntőről és lett 5. helyezett.

Szentesen Pataki Zsófia hosszú kihagyás után serdülő lány formagyakorlat kategóriában indult, ahol megérdemelten nyert meg minden fordulót és lett első helyezett.

Knock-down küzdelem kategóriában Pataki Nikolett gyerek I. lány +45kg-s súlycsoportban szerepelt. Küzdelmeiben nehezebb ellenfeleivel szemben minden mérkőzését magabiztosan nyerte meg és lett a tavalyi év után ismét aranyérmes. Nikolett formagyakorlatban is indult, ahol a döntőbe kerülésért csak a későbbi győztestől kapott ki, ám így is harmadik helyen zárta a versenyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!