Sport

2017.01.31. 14:50

Rendkívül erős kerettel várja a tavaszi rajtot a Puskás Akadémia FC

Felcsút - A Puskás Akadémia FC vezetése mindent megtesz azért, hogy a gárda egyéves másodosztályú szereplés után visszatérjen az élvonalba.

Káldor András

Még a karácsonyi ünnepek előtt bejelentették, hogy az öt mérkőzés erejéig az idény közben elküldött Szíjjártó István helyére kinevezett Vincze István szerepvállalása megszűnt az őszi idény befejezésével, és új szakvezető ülhet a kispadra. Pintér Attila három évre aláírt az NB II listavezetőjéhez.

- Puskás Ferenc nevét a világon mindenhol ismerik és tisztelik, az Aranycsapat csatára játékosként és edzőként is példakép számomra, s úgy gondolom, minden magyar számára. Megtisztelő, hogy rám gondoltak annál a klubnál, amelynek nevében a magyar legenda szerepel, és amely továbbviszi a szellemiségét. Ezen felül szeretem a kihívásokat, és tudom, mit vár tőlem a klub. Kemény munka vár ránk, de állok elébe - nyilatkozta beiktatása után.

Természetesen első lépésként azt feladatot tűzték ki számára, hogy a kék-sárgák az irányításával nyárra ismét az NB I tagjai legyenek.

A PAFC legújabb szerzeménye a hatszoros válogatott Szakály Péter, aki fél plusz két évre írt alá
Fotó: puskasakademia.hu

Ismerjük Pintér Attila mentalitását, kizárólag az elvégzett munkában hisz, és ennek rendel alá mindent. A csapat már eltöltött egy hetet a máltai San Giljanban, ahol január 20-ig készült. Majd hazaérkezésük után Felcsúton folytatták a félkészülést. Amíg Máltán elsősorban az ismerkedésen, az összecsiszolódáson volt a hangsúly, a következő héttől a napi két edzés mellett már edzőmérkőzések is szerepeltek a programban. Az év első összecsapásán a megyei I. osztály élcsapata, a Bicskei TC ellen 7-0-ás, könnyed győzelmet szereztek, a következő összecsapáson az NB III-as a Szigetszentmiklósi TK volt az ellenfelük, a mérkőzés 1-1-el ért véget.

- Nagyon jó iramú mérkőzés volt, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki. Sok pozitívuma van a meccsnek, de volt egy-két olyan dolog is, amin javítanunk kell - ezeket majd a videó elemzés után korrigáljuk. A felkészülés kellős közepén vagyunk, a helyzetkihasználásunkon még javítanunk kell, de elégedett vagyok a látottakkal - összegzett Pintér Attila.

Több ismert labdarúgó érkezett Felcsútra a tél folyamán, így Csilus Ádám, és Gyömbér Gábor a Ferencvárost, Hegedűs János a Haladást, Prosser Dániel a Bp. Honvédot hagyta el, míg Szatmári Lóránd szerződést bontott az MTK-val, így szabadon igazolható volt. És ezzel még nincs vége a sornak, ugyanis a klub kedden bejelentette, hogy a DVSC-TEVA csapatától kurtán-furcsán kiebrudalt hatszoros válogatott középpályás, Szakály Péter fél plusz két évre írt alá hozzájuk.

- Az a célunk, hogy minden posztra két azonos képességű labdarúgót tudjunk kiállítani. Péter megszerzése is ennek szellemében történt - kommentálta az igazolást a Puskás vezetőedzője.

A gárda szerdén délután Felcsúton az Aqvital Csákvár FC -vel játszik, majd elindul Marbellára, ahol február 12-ig tartózkodik. Itt előreláthatólag az NK Osijek csapatával, valamint a tervek szerint két kínai együttes ellen lépnek pályára.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!