Sport

2015.12.06. 14:44

A fehérváriak győzelmükkel a második helyet is célba vehetik

Debrecen – Az OTP Bank Liga NB I-es labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában idegenben nyert rangadót a Videoton FC.

Ferencz Balázs

Ha a Videoton FC Debrecenbe megy, a bajnoki mérkőzéseken rendre 2-1-es eredmény születik. Hogy a hazaiak, vagy a fehérváriak örülhettek, az már változó volt az utóbbi négy debreceni randevún, így hiába alakult ki már megint a már-már unalommá gyakorolt végeredmény, a Vidi szimpatizánsai mégis felemelő izgalommal élték meg a 18. fordulóbeli összecsapást. A Videoton FC nyert, és a tabella ötödik helyére lépett fel.

Pedig a DVSC kezdett jobban. A fehérváriak ugyan tudatosan átengedték a területet a Lokinak, azonban nagy szerencséjük volt, hogy a Debrecen nem tett szert két-háromgólos előnyre már az első húsz percben. Tisza centerezése Castillion háta mögé érkezett, majd egy szép debreceni akció nyomán ugyancsak a francia csatár lőtt 18 méterről keményen, Danilovics lábbal hárított. Sidibe 11 méteres fejesét a fehérvári portás bravúrral ütötte ki a léc alól. A 31. percben aztán azzal robbantott a Videoton, amire az utóbbi napokban készült, kontrával. Feczesin fordult le őrzőjéről a kezdőkörben, még a saját érfelén, Gyurcsó Ádámot ugratta ki, aki végigvezette a labdát a Loki térfelén, s 15 méterről jobb belsővel eltekerte azt a bal alsó sarokba, 0-1. A szünetig még volt lehetőségük a gólszerzésre a fehérváriaknak, Kovács István 17 méteres löketét Radosevic ütötte a mezőnybe, majd még ebből a támadásból Gyurcsó félfordulatból 15 méterről tüzelt, a kapus vetődve ért le a jobb alsó sarok elé. Válaszként egy lecsúszott beadással Tisza ívelte a fehérvári keresztlécre a labdát.

– Az első félidő elején nem játszottunk nagyon jól, a Debrecennek sok helyzete is volt, de túléltük kapott gól nélkül. Utána azonban pont abból sikerült gólt szereznünk, amire készültünk, a kontratámadásból – értékelte az első játékrész történéseit Kovács István, a Videoton támadó középpályása. – Feczesin nagyon jól szolgálta ki Gyurcsó Ádámot. Utána kezünkben tartottuk az irányítást. A szünetben arra készültünk, hogy feljebb toljuk a védekezésünket, hogy ne adjunk sok területet a Debrecennek – mondta a középpályás.

Át is vette az irányítást Horváth Ferenc együttese, Gyurcsó háromszor is gólhelyzetbe került, de vagy rosszul célzott, vagy el sem találta a labdát... Aztán a 62. percben Korhut 18 méteres szabadrúgásból egyenlített.

A gól nem zavarta meg a piros-kékeket. A 69. percben Kovács Feczesinnel játszott össze, a középpályás betört a tizenhatoson belülre, s két játékost is becsapva 12 méterről jobbal lőtt a bal alsó sarokba, 2-1.

– Annak ellenére, hogy kaptunk egy gólt, 1-1-nél sem éreztem azt, hogy ne mi nyerjünk ezen az estén. Nagyon jól védekeztünk, Feczesin Robi pedig fantasztikusan játszott, sok labdát megtartott, mindig tudtunk hozzá passzolni, ha bajba kerültünk. Adott ráadásul két gólpasszt is – dicsérte a társakat a góllövő cipőjére rátaláló Kovács István. Az utolsó percekben Danilovics kapus is kellett az előny megtartásához, hiszen Balogh Norbert 6 méterről küldött perdítését védte bravúrral a gólvonalon.

– A győzelem hatalmas csapatmunka volt, mindenki bebizonyította, hogy lehet rá számítani. Kiharcoltuk, hogy lehetőségünk legyen a második helyen is telelni akár – tekintett előre a Paks elleni, idei utolsó meccsre Kovács.

DVSC-TEVA–VIDEOTON FC 1-2 (0-1)

Debrecen, 2200 néző, Vezette: Vad II István.

DVSC: Radosevic 4 – Lázár 6, Mészáros 5, Brkovic 5, Korhut 6 – Jovanovic 6, Szakály P. 6 (Zsidai 5, a szünetben), Tisza 6 (Szécsi, 74.) – Sidibe 5 – Castillion 6 (Coulibaly, 68.), Balogh N. 5. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Videoton FC: Danilovics 7– Nego 6, Juhász 6, Lang 6, Fejes 6 – Pölöskei 6, Pátkai 6 – Gyurcsó 6 (Géresi, 76.), Kovács I. 7, Suljic 6 (Ivanovszki, 83.) – Feczesin 7 (Soumah, 92.). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Gól: Korhut (62.), illetve Gyurcsó (31.), Kovács I. (69.)

Sárga lap: Korhut (10.), Sidibe (25.), Zsidai (59.) illetve Feczesin (45.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!