Sport

2015.09.15. 14:18

Minden fronton helyt áll - Tápai Szabina, az FKC irányítója nem adja alább a negyedik helynél

Székesfehérvár - Tápai Szabina, a Fehérvár KC kézilabdázója egy pillanatra sem unatkozik. A 29 éves játékos amikor nem edz, vagy mérkőzést játszik, fitnesztermet irányít, fotózásokra jár, no és persze családot tart karban.

Ferencz Balázs

Tápai Szabina kisfia születése után a vasas együttesében, a másodosztályú bajnokságban kézilabdázott. Aztán a nyáron nagyot változott az élete, visszatért abba klubba, ahol NB I-es játékos vált belőle. A Fehérvár KC sikereiért harcol az első osztályban.

- Nagyon jól sikerült az alapozás. Mivel nem voltam rossz fizikai állapotban, az volt a cél, hogy felépítsem magam - mondta Tápai Szabina. - Az NB I nagyobb fizikumot igényel, de úgy érzem jól sikerült a felkészülés és a csapat is összeállt. Szeretném, ha sikerülne elérni a kitűzött célt, vagyis, hogy végre elérjük a dobogót. A keret adott ahhoz, hogy ezt meg is valósítsuk.

- A fizikum egy dolog, persze rettentő fontos pillére a visszatérésnek, de a mérkőzéshelyzet mégiscsak más az NB I-ben. Gördülékeny volt az átállás?

- Nem vagyok izgulós fajta. Ha élvezhetem a játékot, akkor nincs semmi probléma. A kézilabdát is addig szeretném űzni, amíg a játék élvezetéért vagyok a pályán. Ez az érzés még megvan, így nagyon boldog vagyok.

- Minden pillanatát élvezi?

- Minden pillanatát. Midig idomulni kell ahhoz, hogy milyen játékosok alkotják a csapatot. Fehérváron most olyan közösség dolgozik, amiben emberileg is megtalálom a számításom.

Tápai Szabina a Fehérvár KC meghatározó játékosa Fotó: Kiss László

- Nem csupán a kézilabdának él, hiszen amellett, hogy az FKC irányítója, saját vállalkozást üzemeltet, reklámarc, fotózásokra jár, és nem mellékesen családanya. Hogy tud ennyi területen maximálisan helyt állni?

- Mindig is egy pörgős lány voltam, és az is maradtam, anyaként, feleségként, és ahogy mondani szokták mások, üzletasszonyként is. Amikor a kisfiam, Bence megszületett, akkor sem voltam otthonülős anyuka. Kerestem az új kihívásokat, jöttem-mentem a Bencével. Gondolva arra, hogy nem életem végéig kézilabdázom, beindítottuk közös vállalkozásunkat a férjemmel. Szeretem, ha zajlik körülöttem az élet, és szeretek azért tenni, hogy a kisfiúnknak jó életminőséget tudjunk biztosítani. Ezt is azonban addig csinálom, amíg senkinek sem terhes. Ha a férjemen látom, hogy neki már túl sok az, amit én csinálok, vagy ha a kisfiam bármiben hátrányt szenvedne, akkor biztos, hogy változtatnék és visszavennék. Szerencsére a mostani kis életünk mindenkinek jó.

- Bence is élvezi?

- Most kezdte a bölcsődét, nincs vele semmi baj, nagyon barátkozós, talán éppen azért mert folyamatosan úton voltam vele, és rengeteg ember vette körül. Most már meccsre is jár, és sokszor be akar jönni a pályára is, s nem érti, miért nem lehet.

- Gondolom, a szezon utolsó meccsének lefújásakor egy érmes anyukát szívesen kergetne a pályán?

- Semmiféleképpen sem szeretnék a negyedik helynél lejjebb végezni, így nagyon remélem, hogy igen. Reális elvárás szerintem, hogy a legjobb négyben zárjunk.

- Az első két mérkőzés után hogy érzi, miben lehet jobb a csapat?

- A nyáron úgy éreztem, egész jól összeszoktunk, azonban a Mosonmagyaróvár ellen volt olyan szakasz, amikor nem koncentráltunk eléggé. A játék elemei megvannak, és meccsről meccsre jobbak leszünk.

- Megfordul még a fejében, hogy jó lenne a válogatott közelébe kerülni?

- Annyiszor szerettem volna elérni a válogatottságot, eddig nem sikerült, így a harminchoz közel már nem ez motivál. Szeretném élvezni a játékot, jól játszani, és ha mégis beférnék egyszer, nem fogok nemet mondani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!