Sport

2015.09.10. 17:04

Dávid Kornél szerint jól halad az építkezés a TLI-Albánál

Székesfehérvár - A kezdeti lassú iram után felgyorsultak az események, a jelek szerint a vezetők komolyan gondolják, hogy a csapatot visszavezetik a csúcsra.

Horog László

– Hetekig nem történt semmi, a riválisok mindig be jelentették az igazolásokat, de önök hallgattak. Aztán elkezdtek érkezni a légiósok.

– Miután még nincs itt a szezon kezdete, nem késtünk le semmiről. Edzői szempontból az lenne jó, ha a felkészülés kezdetén komplett csapattal indulhatna, de erre a legritkább esetben van lehetőség.. A hazai piac szűkössége miatt a jobb, honi játékosok gyorsan elkelnek, a külföldi piacon ez ellenkezőleg zajlik, ahogy közeledünk a szezon kezdetéhez, úgy kezdenek a játékosok és ügynökeik is engedni és minél gyorsabban megállapodni. Ezért előfordul: egy kosaras az ára júliusban sokkal magasabb, mint augusztus végén, vagy szeptember elején. Ugyanakkor az is tény: a külföldiek számára a magyar bajnokság egyáltalán nem vonzó – mondja Dávid Kornél. szakmai igazgató.

– Gyenge a színvonal?

– Sajnos igen. Aminek az oka, hogy a magyar kosárlabda sem nemzetközi, sem válogatott szinten nem ért el komoly eredményeket az elmúlt 15 évben. Persze, kivételek mindig akadnak, ennek ellenére a tengerentúli, sőt az európai játékosok is, ha több lehetőség közül választhatnak, jobbára nem mellettünk döntenek. Sajnos 1999 óta nem voltunk jelen világversenyen –, ami befolyásolja a megítélésünket, a klubok lehetőségeit. Szükséges az európai kupaindulás, ezt mindig is szorgalmaztam. Ha az anyagi lehetőségek engedik, érdemes a honi kluboknak indulni a nemzetközi porondon. Remélem, jövőre ismét ott leszünk valamelyik sorozaton.

– Miként látja az október elején induló idény esélyeit?

– A Szolnok megint erős lesz, ők számítanak favoritnak, de egységes a Sopron, a Paks és a Körmend is. A bajnoki helyezést illetően nem szeretnék tippelni, bízom abban, hogy ott leszünk a legjobbak között. Az edzőnk érti a szakmát, komoly játékosokat igazoltunk, az állományt a tavalyihoz képest jelentősen megerősítettük. A szisztematikus építkezés pedig folytatódik a következő hetekben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!