Sport

2015.09.28. 16:49

A sport legyen a tied címmel sportágbemutatók Székesfehérváron

Székesfehérvár – Számtalan gyerek, rengeteg sportág, és egy nehéznek tűnő választás: „Mit sportoljak?” A Sport Legyen a Tied! program ebben segít.

Munkatársunktól

Hogy fér meg egy pályán Dávid Kornél, Tápai Szabina és Kovács Zoltán, azaz a kosár-, és kézilabda, valamint a labdarúgás és még további sportágak? „A sport legyen a Tied!" program keretében megrendezett eseményen ez egyáltalán nem jelentett problémát.

Tizennyolc sportág igyekezett újabb híveket, és reménybeli bajnokokat toborozni magának a közel 1000 gyermek részvételével zajló egész napos programon a Videoton Oktatási Központban. A megye minden részéről érkezett alsó tagozatosok több küzdősportban, labdajátékokban, de akár kerékpározásban vagy evezésben is kipróbálhatták, hogy mihez van érzékük, kedvük, ha testük nem csekély mozgásigényét szeretnék kielégíteni. Ebben segítségükre voltak több egyesület gyereksportolói is, akik könnyebben felvették a kapcsolatot a korukbeli gyerekekkel, így segítve minél oldottabb hangulatban megtenni az első lépéseket a szimpatikusnak látszó sportágban. Amennyiben a gyerekek sztárokat szerettek volna testközelből látni - akik már megmutatták tehetségüket, és példaképként szolgálhatnak majd számukra -, ezen a rendezvényen erre is számtalan lehetőségük adódott.

A Fehérvár KC standjánál például a válogatott kapusa Herr Orsolya bíztatta a jelentkezőket, Siti Eszter és Tápai Szabina pedig rögtön tanácsokkal látta el a kézilabda iránt érdeklődő tehetségeket, de Deli Rita a klub utánpótlás igazgatója is tartogatott mindenkinek egy mosolyt és pár kedves szót. Értelemszerűen az Alba Volán standja pedig a jégkorong apró rajongóit kápráztatta el hasonló módon, megadva a kezdőlökést a gyerekeknek. Az egyesületek és a klubok pedig ugyancsak nem panaszkodhattak, mert a röplabda, kosárlabda, tenisz, és vízilabda kipróbálása után is fülig érő mosollyal mentek tovább az iskolások, valami más sportágat is megnézni. A nagyon lelkes szervezők elmondták, hogy idén már csak két megyeszékhely van hátra az országos akcióból, valamint azt is elárulták, hogy a rendezvényt követően például Veszprémben a sportlövő- és vívó szakosztályoknál nagyon sok új iskolás jelentkezett, hogy megkezdje sportpályafutását. A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) szervezésében indult „A Sport Legyen a Tied!" program tehát sikeresen teljesít, reméljük jövőre, velük, ugyanitt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!