Sport

2015.08.06. 11:16

Sáringer és a félig tele pohár - A fehérvári szenior úszó hamarosan elutazik a kazanyi világbajnokságra

Székesfehérvár - Lesz fehérvári résztvevője a kazanyi vizes világbajnokságnak. Igaz, csak a szeniorok mezőnyében, de mégis. Sáringer Károly hamarosan indul a tatár fővárosba, ahol 50 és 100 méteres mellúszásban valamint 50 méteres pillangóúszásban áll rajthoz.

Bobory Balázs

- A felkészüléssel kapcsolatban azt tudom mondani: ez tipikusan a félig teli pohár esete - kezdte Sáringer Károly. - Mert egyfelől jól sikerült, másfelől viszont fogalmam sincs, hogy ez mit is jelent a gyakorlatban, nem tudok kiszámítani. Reggel a magam szintjén még repülök a vízen, délután pedig majd elsüllyedek. Túl az ötvenen nem egyszerű a formaidőzítés. Meg talán az sem előny ebből a szempontból, hogy mindössze egy-másfél éve edzek komolyabban. Talán emlékeznek még rá néhányan, kezdetben azért rágtam a körmöm, mert nem volt biztos, hogy 125 kilósan le tudok-e úszni egyáltalán 10 kilométert. Egy világbajnokság azért más szint.

Sáringer Károly valamelyik számában első tízbe akar kerülni Fotó: fmh-archív

Persze egy laikus nem tudhatja, milyen a színvonala egy szenior úszó vb-nek.

- Nem az én érdemem, de meghökkentően magas. Sokan úsznak még a régi sztárok közül - így Sáringer. - Már a nevezési listán is akadnak egészen bámulatos idők. A lényeg: ezt az egészet nem valami idősek otthona kirándulásként kell elképzelni. Minden szerénytelenség nélkül: valódi sport ez, komoly teljesítmény.

Sokan aranyérmet vízionálnak a fehérvári sportembernek, aki azért tudja, nem eszik ennyire forrón a kását.

- Megint a félig teli pohár. Nézhetem úgy is: örülök, hogy egyáltalán ott lehetek. Mondhatom viszont azt is, hogy 50 méteres mellúszásban valós esélyem van a legjobb tíz közé kerülni. A másik két szám csak amolyan bemelegítés lesz. Ha lesz egyjegyű helyezési számom, madarat lehet majd fogatni velem. Itt szeretnék mindent megköszönni a családnak, a városnak, ismerős és ismeretlen szurkolóknak. Megvallom, el sem tudtam volna képzelni, hogy ilyen sokakat érdekel új keletű sportkarrierem . Nem tagadom, jól esik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!