Sport

2015.06.02. 11:26

Mennyiért rohannál fel a tizedikre?

Május elején a Duna-parton rendeztek hagyományos menetfelszereléses lépcsőfutást tűzoltóknak, jövő héten civilek is beszállhatnak Fehérváron, az első itteni ilyen futásba.

Kocsis Noémi

A felnőtt magyar lakosság 64 százaléka túlsúlyos, vagy elhízott, sokan mégsem tesznek meg az egészségükért és a testsúlycsökkenésért annyit, hogy kihagyjanak egy liftezést. A lépcsőfutások szervezői azonban azt vallják, ilyen lakossági egészségi állapotmérők tudatában igenis, meg kell ragadni minden lehetőséget a mozgásra, akár egy unalmas, tízemeletes társasházi környezetet használva is!

A tűzoltók már évek óta futnak és versengenek a lépcsőkön, igaz, ők 30 kilós málhával, acélmaszkban teszik meg a távot - szerencsére az amatőr futóknak nem kell embert próbáló felszerelést magukkal cipelniük, ha nekivágnak az I. Hagyományteremtő Fehérvári Lépcsőfutásnak.

A Duna-part lépcsőin szép eredményeket elérő, Fejér megye minden parancsnokságáról versenyző tűzoltók egyik csapata, a székesfehérvári szintén jelen lesz a királyok városának első ilyen eseményén. A június 13-i, szombaton 10 órakor kezdődő eseményt a futóversenyeket tíz éve szervező Kaufer Tamás álmodta meg Fehérvárra. A tömegesen indított New York-i, vagy a Budapesten 3 éve létező lépcsőfutásokhoz képest a fehérvárit egyéniben indítják és egy társasházban szervezik, megfelelő magasságú irodaház híján.

– Nagyon rendesek voltak a Koch László utca 6. lakói, hogy erre a délelőttre „kölcsön adják” a lépcsőházat. Nem versenyt akarunk, hanem felhívni a figyelmet, hogy már a liftezés helyetti lépcsőzéssel is milyen sokat tehetünk az egészségünkért. A lényeg a jó hangulat, a közösség, a testmozgás lesz.

A tizedik emeletneknek bárki nekivághat, aki aznap reggel 9-től, a helyszínen benevez a futásra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!