Sport

2014.10.17. 12:45

Szombat 16 óra: Nyíregyháza- Puskás AFC

Székesfehérvár - Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában a lendületbe jött Puskás Akadémia FC a bukdácsoló Nyíregyháza otthonában játszik.

Matók János

Bár 2-1-re kikapott a Fraditól, már akkor is lehetett bíztató jeleket látni a Puskás Akadémia FC játékában. Azt, hogy az akkori teljesítmény, főleg az utolsó 20 percben mutatott játék nem csak ideiglenes, a következő 3 bajnoki mutatta meg: 3-0 arányú győzelem a Pápa, 3-2 a Dunaújváros, s végül 2-1 a Győr ellen. Ráadásul ez utóbbi két találkozót hátrányból fordították meg Benczés Miklós tanítványai. Nem csoda, hogy a kezdeti kudarcok után sokkal jobb a társaság hangulata.

- A győzelmek után az öltözőben nyilván magasabb a játékosok önbizalmának a szintje, mert ők is szembesültek azzal a ténnyel, hogy nem csak jól, de eredményesen is tudnak futballozni - mondta a Puskás Akadémia FC vezetőedzője, Benczés Miklós. - Természetesen ez meghatározza a hangulatot. De itt jegyzem meg, a Videoton ellenit kivéve szoros mérkőzéseket játszottunk, nagyobb arányban csak a listavezetőtől kaptunk ki, de akkor létszámhátrányban játszottunk.

A Puskás támadója, Lencse (fehérben) ismét gólt szerezhet (Fotó: puskasakademia.hu/beke norbert)

A hazai csapat kissé bukdácsol a bajnokságban, a jó kezdés után jelenleg 8 ponttal a 14. helyen áll, míg a PAFC 11 egységgel a 9. helyezett. Amennyiben a Puskás számára kedvezően alakul a Kecskemét_MTK, és a Vidi Debrecen meccs, és Lencséék is győznek, úgy a tabellán a 7. helyre lépnének.

- Nyíregyházán is keresik a kiutat, s nyilván a három pontért lépnek pályára. Ám mi most jó formába lendültünk, s győzelemre játszunk a stabil középmezőnybeli tagság érdekében - bizakodott Benczés. Csapatából Fabio és Tóth sérülés miatt hiányzik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!