Sport

2014.08.07. 10:12

Rangos versenyekre készülnek a Zángóék

Ismét nagy fába vágja a fejszéjét idősebb Zángó Zoltán. A székesfehérvári drift versenyzőt ezúttal a kontinens legrangosabb nemzetközi sorozata várja hétvégén, Bélapátfalván, a Bélkő-hegyen megrendezendő Európa-bajnoki futamon.

Káldor András

A fehérvári autósport kedvelők már élesben is megismerhették a pilótát, és autóját, az E36 4000 V8-as BMW-t a Fehérvár Rali szuperspeciálon, amikor a város szívében kialakított pályán kápráztatta el őket.

Legutóbb Dunaszerdahelyen, a Slovakia Ringen indult, ahol a nagyon erős magyar-szlovák összevont verseny nemzetközi mezőnyében nem vallott szégyent, csak egy hajszálon múlott a dobogós helye.

Most azonban augusztus 9-10-én a festői környezetben lévő Bélkő-hegyen bizonyíthatja, hogy ott a helye a legjobbak között. A drift autósport japán gyökereihez visszanyúlva 12 országból több mint negyven induló részvételével kerül megrendezésre a King of Europe hegyi Touge futam, ahol a legjobb magyar driftesek is rajthoz állnak. A hírek szerint nem mindennapi mezőny nevezett, a külföldi versenyzők, pedig 700-800, vagy akár 1000 lóerős autókkal érkeznek majd a megmérettetésre. A nemzetközi verseny mellett a Drifted Országos Bajnokság profi ligájának futamát is itt rendezik.

Zángó Zoltántól megtudtuk, hogy egy verseny keretében rendezik meg a futamot, de két értékelés lesz, mert nem mindenki indul az Eb futamokon. Ő azonban az OB-n is a lőerők közé csap abban a reményben, hogy továbbra is ott marad a PRO kategória élmezőnyében. – Nem lesz könnyű, mert az Eb-n igazi nagyágyúk indulnak, sokkal, erősebb autókkal, mint az enyém, de mindenképpen ki akarom próbálni magam, hogy mire vagyunk képesek az autóval. Ha a TOP 16-ban végeznék, akkor teljes mértékben elégedett lennék. A magyar bajnokságban viszont egyértelműen a dobogó a célom. - mondta a magyar pontvadászatban jelenleg a 3. helyen álló pilóta.

A SEMI PRO élén álló ifjabb Zángó Zoltán ezen a versenyen nem indulhat, mivel kategóriája számára a pálya balesetveszélyes lenne, de a jövő hétvégén már ő is rajthoz áll, méghozzá a Tököli Drift Arénában, ahol ismét találkoznak a sportág szerelmesei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!