Sport

2014.07.16. 10:00

Igazán hasznos tábor volt

Üde színfoltját jelentette a nyárnak a Vérteskozmán megrendezett sporttúra tábor, amelyet az öt éve működő Pipacs Táborok égisze alatt hozott létre Kaufer Tamás és mindenre újra nyitott Hengl Mária.

Káldor András

Tombol a nyár, és bizony napi problémát jelent a családok, a szülők számára, hogy gyermekeik megfelelően, és aktívan töltsék el szabadidejüket. Erre keresett megoldást a Pipacs Tábor, amely tavaly még kísérleti jelleggel várta a sportolni vágyó ifjakat Vérteskozmára. Sokak számára ismerős a hely, ugyanis már kilenc alkalommal szervezte meg itt Kaufer Tamás a Vérteskozma Rock’n Roll Futást, és ekkor született az ötlet karöltve a táborok vezetőjével, Hengl Máriával, hogy idén június 30-július 4 között már élesben is birtokba vegyék az általuk „mesefalunak” nevezett település turistaházait. - Mindennek az alapját a futóverseny adta. Örömmel vettem, hogy Hengl Mária sporttábort szeretett volna beilleszteni a programjukba. A mi versenyünkön is szinte minden a gyerekekről szól, és annak idején lényegében miattuk, valamint az amatőr futók kedvéért kezdtük el a sorozatot. Előző évben négynapos táborral „teszteltük” a környék adottságait, igaz akkor még jóval kevesebben, nyolcan voltunk. – tudtuk meg Kaufer Tamástól.

Fotó: Káldor András

Ötletekben nem volt hiány, mondhatni kiaknázatlanok voltak a lehetőségek, szinte nem is tudták valamennyi helyet végigjárni az idén megduplázódott létszámmal. Reggelente önkéntes alapon, de mindenki részvételével edzést tartottak, Várgesztesre ötórás túrát szerveztek, ellátogattak Zámolyra, ahol megismerkedhettek a lovaglással, éjszakai túrát is beiktattak a programba. Ezekhez kapcsolódtak még ráadásként kézműves foglalkozások is kapcsolódtak.

A legnagyobb „durranást” azonban mindenképpen azoknak a maratoni futóversenyzőnek a meghívása jelentette, akik élménybeszámolót tartottak. Szabolcs Ferenc a Videoton egykori kiváló válogatott kosárlabdázója mellett, Vágner Olivér a VVSI evezőse, Bőhm Judit, Szendrődi Szonja maratoni futók, és Papp Dénes ultrafutó, kerékpáros ezen kívül segített abban, hogy imitáljanak, eljátszanak egy futóversenyt. Mindenki rajtszámot kapott, együtt végezték a bemelegítést, megismerkedhettek a versenyközpont fogalmával. Egy rövidebb táv teljesítése után, pedig másfél órán keresztül válaszoltak a vendégek a gyerekek kérdéseire, majd közösen elfogyasztották az erre az alkalomra készített bográcsos paprikás krumplit.

A táborok folytatódnak, Pusztavámon, Királyszálláson, majd augusztusban visszatérnek Vérteskozmára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!