Sport

2014.02.23. 14:31

Triplázott a Széchényi a Kaszás Gábor emléktornán

Közel kétszáz középiskolást mozgatott meg idén a Kaszás Gábor emléktorna, amellyel immár 22. alkalommal tisztelegtek a város középfokú intézményeinek ifjú labdarúgói a Videoton egykori mestere előtt. A remek színvonalú megmérettetést zsinórban harmadszor a Gróf Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola nyerte, és hódította el végérvényesen a díszes serleget.

Káldor András

Bizonyára sokan emlékeznek, és látták élőben a Kaszás Gábor irányította Videotont, amely nem csak eredményeivel, hanem látványos játékával is kitűnt a honi mezőnyből a 80-as-90-es évek fordulóján. A fiatalon, mindössze 42 esztendősen, tragikus hirtelenséggel elhunyt szakember emlékét 1993-óta a középiskolák válogatott csapatai számára kiírt teremtorna őrzi Székesfehérváron.

A lányoknál előző héten bonyolították le a torna összecsapásait, a nevező öt csapat közül a Tóparti Gimnázium együttese bizonyult a legjobbnak a körmérkőzéses rendszerű megmérettetésen.

A 12 gárdát felvonultató fiúknál már az előcsatározások is nagy küzdelmet hoztak, és az érmekért zajló összecsapásokat követően a Videoton FC több korosztályos játékosát soraiban tudó Gróf Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola csapata ünnepelhetett, a 2. helyen az Árpád Szakképző Iskola, míg a 3.-ként a Váci Mihály Szakképző Iskola zárt. A gólkirály Dobsa Gergő (Árpád), a legjobb kapus Spandler Mátyás (Széchenyi) lett, a legjobb mezőnyjátékosnak, pedig Bognár Bencét (Széchenyi), és Hushegyi Csabát (Árpád) választották.

Csucsánszky Zoltán a Videoton U21-es csapatának edzője annak idején játékosa volt Kaszás Gábornak.

– A legkellemesebb emlékeim vannak róla, meghatározó volt a pályám alakulásában. Fiatal, és ütőképes csapatot faragott az akkori társaságból, csapatszinten is jó eredményeket értünk el vele, egyénileg, pedig belőlem, és több társamból is kihozta a maximumot. Annyiban kötődöm a tornához most, hogy a jelenlegi csapatomból többen is pályára léptek a Széchenyi és az Árpád színeiben.

Kaszás Gábor fia, Péter minden évben ellátogat a tornára, idén sem hiányozhatott, és a díjátadásokban is részt vett.

– Nagyon jó érzés, hogy ennyi év után is ápolják édesapám emlékét Székesfehérváron, jó látni, hogy a fiatalok mennyire ügyesek. Több srácon is érződött, hogy magas szinten űzik a sportágat. 12 évesen rendszeresen ott voltam a stadionban, szerethető, jó Vidire és sok nézőre emlékszem.

Nyulasi Péter a győztes iskola csapatát felkészítő testnevelő tanár természetesen boldogan fogadta a gratulációkat.

– Minden esély megvolt arra, hogy döntőbe jutunk, hiszen a diákolimpián elért 2. hely arra predesztinált minket, hogy itt mindenképpen éremmel zárjunk. Szerencsés helyzetben van az iskola, hogy több diákja is a legmagasabb szinten játszik klubjában.

 

A XXII. Kaszás Gábor Emléktorna végeredménye: 1. Gróf Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola, 2. Árpád Szakképző Iskola, 3. Váci Mihály Szakképző Iskola, 4. Kodolányi János Középiskola

A győztes Gróf Széchenyi SZKI csapatának tagjai: Spandler Mátyás, Bognár Bence, Vas Ádám, Kummer Máté, Radács Milán, Sejben Viktor, Babolek Zoltán, Kókány Péter. Edző: Nyulasi Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!