Sport

2013.10.21. 13:00

Karácsonyi hoki buli lesz a Fehérvár főszereplésével

December 13. és 15. között a városligeti műjégpályán rendezik az első magyar Winter Classicot, amelynek a szervezők a Karácsonyi hoki buli nevet adták. Egyebek mellett két EBEL- és egy Mol Liga-mérkőzést rendeznek a szabad ég alatt.

Bobory Balázs

Valljuk be: irigykedtünk, amikor a Medvescsak Zagreb megrendezte 2012-ben saját Winter Classicját, amely hatalmas sikerrel zárult és a bevétel mellett a sportág népszerűségnövekedése is hozadék volt. A horvátok ma már az orosz rendezésű KHL-ben szerepelnek, néhány éve nem gondoltuk, hogy a Medvescsak sok aspektusból beelőzi a magyar kirakatcsapatot, a Sapa Fehérvár AV19-et.

Búslakodni nincs miért, a kék-fehérek vezetősége továbbra is előre menekül és a Magyar Jégkorong Szövetséggel karöltve elérte azt, hogy decemberben, három napos ünnep keretében sor kerülhet az első magyar Winter Classicra. A helyszín a városligeti műjégpálya lesz.

- Újabb mérföldkőhöz értünk a fehérvári hoki történetében, a szövetség segítségével remélhetőleg újabb emlékezetes eseményt sikerül megrendezni - mondta Ocskay Gábor a hétfői sajtótájékoztatón. - A sportág hazánkban régóta erőn felül teljesít, mi is próbálunk mindig valami újjal előállni. Szeretnénk három napon keresztül olyan programokkal kedveskedni a hokibarátoknak, amely tovább növeli a sportág népszerűségét. Az MJSZ mellett az EBEL is segítőkész és mindvégig partner a rendezésben, már tavasszal kértük, hogy ebben az időpontban az osztrák rekordbajnok Klagenfurt és a legnagyobb lehetőségekkel rendelkező Red Bull Salzburgot fogadhassuk, ennek nem is volt akadálya. Egy újabb álom valóra válhat, a 2002-es világbajnokság, a 2004-es Magyarország- Kanada, valamint a Kontinentális Kupa döntői után ismét olyan esemény következik, amelyre remélhetőleg sokáig emlékeznek majd.

Simicskó István (balra) és Ocskay Gábor talán az új székesfehérvári csarnok ügyéről is diskurált... (Fotó: Kircskovics Antal)

 

A sajtótájékoztatón Simicskó István, sportért felelős államtitkár, Soltész Miklós, szociális és családügyért felelős államtitkár, valamint Németh Miklós, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke is hangsúlyozta: igazi családi ünnepet szeretnének szervezni a Vajdahunyad váránál, éppen ezért a három nap során az összes korosztály az U8-asoktól az öregfiúkig és természetesen a hölgyekig megmutathatja magát a jégen. Mivel a szövetség eltökélt célja, hogy a Mol Ligát is népszerűsítse, a pénteki és vasárnapi EBEL-mérkőzés között szombaton a DAB. Docler és a Miskolc küzd meg egymással a bajnoki pontokért.

Ha már lehetőségünk volt politikusokkal a hokiról beszélni, megkérdeztük, hogy áll az augusztusban megígért új fehérvári csarnok ügye.

Cser Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere elmondta, az előkészítő megbeszélések remekül haladnak, hamarosan helyszínről, tervekről lehet beszámolni, majd elindulhat a közbeszerzési eljárás is. Simicskó István megerősítette, hogy a jövő évi fejlesztési tervekben szerepel a fehérvári jégcsarnok is, vagyis minden esély adott, hogy még egy fehérvári hokis álom valóra váljon.

A Winter Classic programja, dec. 13., 19.15: Sapa FAV19 -Red Bull Salzburg (EBEL). Dec. 14., 10 óra: U10-es torna. 13 óra: MAC- Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia (EBJL, U18). 16.30: Öregfiúk All Star-mérkőzés. 18.30: DAB.Docler- Miskolc (Mol Liga). Dec. 15., 10 óra: U8-as torna. 13 óra: EWHL női mérkőzés. 17.30: Sapa FAV19 -Klagenfurt (EBEL).

 

Kedden Bécsben lehet megmutatni

Elmúlt öt meccsén kilenc pontot gyűjtött a Sapa Fehérvár AV19 az EBEL-ben. Marty Raymond együttesére kedden újabb nagy erőpróba vár, az Ördögök a Vienna Capitals otthonába utaznak. A bécsieket egyszer már sikerült legyőzni ebben a szezonban, most akár egy ponttal is beérnénk...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!