Sport

2013.09.14. 18:29

Olasz ellenfelétől kapott ki hazai jégen a Fehérvár

Nem sikerült a Sapa Fehérvár AV19 jégkorong-csapatának hazai premierje: az Ördögök 6-3-ra kaptak ki az olasz HC Bozentől.

Bobory Balázs

Sapa Fehérvár AV19-HC Bozen 3-6 (0-2, 2-2, 1-2)
Székesfehérvár, 3376 néző. Vezette: Kaspar, Podlesnik, Dreter, Hütter.
Fehérvár: Rajna - Gawryletz, Kiss D., Mihály, Naglich 1, Kovács Cs. - Jackman (1), Pozsgai, Banham (1), Sarauer (1), Yellow Horn (1) - Hetényi, Tokaji 1, Benk (1), Sikorcin (1), Magosi 1 - Szirányi, Orbán, Tóth G., Nemes, Németh, Bálizs (kapus). Vezetőedző: Marty Raymond.
Bozen: Hübl - Egger 1, Nicoletti (1), Strömberg (1), Sharp, Santorelli 1 - Piche (1), Tomassoni (1), Beaudoin 1, Whitfield (1), Schofield - Oberdörfer, Charlebois, Insam 2 (1), Bernard 1 (2), Gander (1) - Miglioranzi, Wunderer, Civitarese, Zisser (1), Esposito. Vezetőedző: Tom Pokel.
Kiállítások: 12, illetve tíz perc.

Nem sikerült szépre a hazai debütálás...

Tudtuk, hogy a liga újonca, a Bozen remek csapat, nyert Innsbruckban és pénteken Bécsben is. Reméltük, pont azért lesz fáradtabb a vendég, mert egymás utáni napokon kellett jégre lépnie.

Nem tűnt elcsigázottnak az olasz együttes, sőt, szervezett, erőteljes hokit mutató csapatot ismertünk meg benne.

Persze ezzel együtt is nyerhetett volna a Volán, ám ezúttal a védekezés és a kapusteljesítmény is gyengének bizonyult, minden bizonnyal e kettő tényező kölcsönhatásban volt egymással.

Pedig Marty Raymond vezetőedző éppen azzal a gondolattal küldhette fel övéit a jégre, hogy a meccs elejét kell megnyomni, akkor előnyt szerezni, mivel eleinte három sorozott a fehérvári gárda, a negyedik ötös csak a 9. percben került először jégre. Nyomtak is az Ördögök, de a 10. percben mégis az emberelőnyben játszó vendégek szereztek vezetést, Beaudoin kapu előtti passza hazai koriról került Rajna kapujába, 0-1. Még fel sem ocsúdtak a fehérváriak, máris jött a következő: a pakk hosszú ideig pattogott ide-oda a hazai kapu előtt, hazai részről nem volt takarítás, Insam pedig köszönte lehetőséget, 0-2. "Innen pokoli nehéz lesz" _ mondta valaki, hiszen onnantól az olaszok azt játszhatták, amit szeretnek, kockázat nélküli egyszerű, kemény hokit. Ment előre a Volán, de a szerencse  is elpártolt a házigazdák mellől.

(Fotó: Koppán Viktor)

A második játékrész aztán végképp azt sejtette, ez a nap nem a fehérváriaké lesz, mert hiába gyötörte be a szépítő találatot Magosi, a vendégek a semmiből, Rajna hibája után Bernard révén visszaállították a kétgólos különbséget, 1-3, A fiatal kapus helyett az ifjú Bálizs Bence érkezett, de őt is gyorsan felavatták. a hézagos fehérvári védekezést kihasználva Egger növelte a vendégelőnyt, 1-4. Még szerencse, hogy az előretörő Tokaji Viktor egy kipattanó korongot a hálóba emelt, ez adott reményt az utolsó játékrészre, 2-4.

Amelyet Naglich emberhátrányos góljával nyitott a Volán, de még mielőtt igazán tűzbe jöhetett volna a társaság és a közönség Insam egy kontra végén hűtötte le a kedélyeket, 3-5.

Fogyott az idő és fogyott a hit, a lendület, a Bozen remekül védekezett, az Ördögöknek pedig semmi sem sikerült, pedig akadtak kecsegtető helyzetek. Santorelli üres kapus gólja csak egy keserű végszót jelentett, megérdemelte a sikert az olasz alakulat, 3-6.

A javítási lehetőségre nem kell sokat várni, hiszen vasárnap, 17.30-kor a Vienna Capitals lesz a Fehérvár ellenfele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!