Sport

2013.09.03. 05:31

Nincsenek feltett kezek

A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata két remek győzelmet aratott az Ifjabb Ocskay Gábor Emléktornán a mögöttünk álló hét végén, ezzel tornagyőztes lett egy héttel az EBEL rajtja előtt.

Bobory Balázs

Csodálatos angyalszárnyak és egy glória óvta a 19-es számot vasárnap a székesfehérvári jégcsarnok lelátóján... Pedig a Sapa Fehérvár AV19 szurkolói a szépen megtervezett és kivitelezett szimbólum nélkül is tudják, hogy van valaki ott fent, aki vezeti, óvja kedvenc csapatukat és hiába váltogatják egymást jobb és rosszabb idők, a hoki és a kék-fehérek imádata még nagyon sokáig jelen lesz a királyok városában. 

Főleg akkor, ha olyan teljesítménnyel ejti rabul újra meg újra a Volán a nagyérdeműt, mint a svájci élvonalbeli Ambrí-Piotta elleni, amelynek végén teljesen természetesnek tűnt a győzelem és az is, hogy Tokaji Viktor magasba emeli a díszes trófeát, amely a fehérvári játékosoknak sokkal többet jelent, mint bármilyen más győzelem.

– Igen, különleges jelentősége van számunkra minden évben ennek a tornának, ezért is örülök, hogy sikerült nyernünk, visszahódítottuk a kupát – mondta a rutinos csapatkapitány. A mutatott produkció már-már tökéletesnek tűnt kívülről és ez a vasárnap kezdődő EBEL-szezon előtt kifejezetten jó jel. A kapusok megbízhatónak tűnnek, a fiatalok mennek, mint a meszes, a rutinos játékosok pedig átérzik, hogy vezérré, mentorrá kell előlépniük. Ne kiabáljuk el, de úgy tűnik, idén a légiósválasztásba is beletrafált a fehérvári szakmai stáb és a menedzsment.

Tokaji Viktor – mezén Ocskay Gábor arcképével – büszkén emelte fel a győzelemért járó díjat (Fotó: Koppán Viktor)



– Bizakodásra adhat okot az emléktornán mutatott produkciónk – folytatta Tokaji. – Persze messzemenő következtetést a svájciak elleni meccsből sem szabad levonni, hiszen az EBEL-ben sorozatterhelés vár ránk, nem lesz elég csak egy-egy összecsapáson tündökölni. Az látszik, hogy kezd összeállni a csapat, adottak a sorok, sikeres az összehangolódás játékos-játékos, illetve edző-játékos között. Ez egy új nyitány, 80 százalékban kicserélődött kerettel, fiatalokkal, akik meg is kapják a lehetőséget a bizonyításra. Szerencsére egyelőre úgy tűnik, a teher nem nyomja agyon az ifjak vállát, a hét végén például Németh Attila tündökölt, aki az Olimpija elleni elődöntőben két gólt is ütött. A fináléban már egy külföldi, nevezetesen Colton Yellow Horn triplázott. 

– Amikor egy új csapat épül, főleg, amelyikben sok a fiatal, benne van a pakliban, hogy a jó teljesítményeket visszaesés követi – magyarázta Tokaji Viktor.

– Akkor érhetünk el magas szintet, ha állandósítani tudjuk a jó formát, nem csak fizikailag, de mentálisan is kimerítő lesz a szezon. Ezért is muszáj nekünk balanszírozni a fiatalokat, egyirányba kell húzni a hajónkat. A szurkolók vasárnap optimistán távoztak a csarnokból, legtöbbjük szerint remek idény állhat a Volán előtt. A fenti mondatokból arra következtetünk, hogy Tokaji Viktor is derűlátó.

– Nem tagadom, az vagyok. Tudom, hogy lesznek nehézségeink a szezon során, de csak akkor tudjuk átvészelni a rossz pillanatokat, ha pozitív dolgokat viszünk be magunkkal az öltözőbe, nap, mint nap. Akármi történik, nem szabad megtorpannunk és az is biztos, hogy senki ellen nem fogunk feltett kézzel menni a pályára. Utóbbi nem lesz újdonság Székesfehérváron...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!