Sport

2013.09.01. 20:46

Minden különösebb erőfeszítés nélkül nyert a Vidi

Székesfehérvár - Érvényesítette a Videoton FC a papírformát az OTP Bank Liga 6. fordulójában. A piros-kékek magabiztos játékkal győzték le az MTK-t, és ismét a tabella élére ugrottak.

Káldor András

Videoton FC – MTK Budapest (2-0)

Székesfehérvár, 3500 néző

Vezette: Bognár T. (Erős G., Király K.)

Videoton FC: Calatayud 0 Szolnoki 6, Caneira 6, P. Vinicius 6, Stopira 6 Vítor Gomes 6, Sándor Gy. 6 Kovács I. 7, Kleinheisler 6, Álvarez Nikolics N. 6 Vezetőedző: José Gomes

MTK: Groppioni 6 Nagy T. 5, Kálnoki Kis 5, Vukmir 4, Poór 5 Batik 5, Kanta J. 5, Pölöskei Zs. 5 Vass P. 5, Horváth P. 5 Ladányi 6. Szakmai igazgató: Garami József

Csere: Sándor Gy. helyett Tóth B. 5 (58.), Kovács I. helyett Nildo (-)(66.), Álvarez helyett F. Oliveira (-) (74.) illetve Vass P. helyett Bese 5 (54.), Horváth P. helyett Pál A. (-) (71.)

Sárga lap: P. Vinicius, Szolnoki illetve Nagy T., Kálnoki Kis,

Szögletarány: 5-2 (3-2)

Bár inkább a déli féltekén szokás, de azért van abban valami jó mégis, hogy vasárnap este későn kezdődnek az NB I meccsei. Jelen esetben ugyanis már biztosan tudhatták a Videoton labdarúgói, hogy amennyiben nyernek az MTK ellen, akkor ismét a tabella élére állhatnak, mivel a DVSC-TEVA együttese Pécsett vereséget szenvedett.

- Mondanom sem kell, hogy milyen jó erőkből álló, jó formában lévő csapattal játszunk - fogalmazott a mérkőzést megelőzően Garami József, a vendégek szakmai igazgatója. Teljes mértékben igaza volt a magyar edzői kar doyenjének, főleg abban a tekintetben, hogy a kék-fehérek idegenben eddig csupán egy pontot szereztek, és korántsem olyan acélosak, mint tavaly. A fehérváriaknál ilyen probléma nem volt, bár Juhász Roland sérülése miatt kényszerűen megváltozott az öt forduló óta érintetlen kezdő tizenegy. A válogatott hátvéd helyére visszakerült Marco Caneira, Vítor Gomes pedig ismét elfoglalhatta helyét a középpályán.

Már az első percektől fogva beszorította ellenfelét a Vidi, és a 10. percben Kovács István igen közel került ahhoz, hogy megszerezze a vezetést, de szólója után 13 méterről a jobb sarok mellé helyezett. A 20. percben aztán kis híján meghűlt a vér a hazai szurkolók ereiben. Ladányi Tibor beverekedte magát a 16-oson belülre, és 8 méteres lövését csak nagy bravúr árán védte Juan Calatayud. A félidő közepe felé már többet kezdeményezett az MTK, ám a vezető találatot mégis a piros-kékek érték el.

A 40. percben Kleinheisler László 35 méteres szabadrúgásánál Kálnoki Kis Dávid olyan szerencsétlenül ért a labdához, hogy fejéről azt a saját kapujába csúsztatta.  1-0. Alig telt el két perc, amikor a rutinos Dragan Vukmir teljesen feleslegesen bonyolódott cselekbe Arturo Álvarezzel szemben, aki a 16-os jobb csücskénél elvette tőle a labdát, majd középre passzolt, ahol Nikolics Nemanja várta azt teljesen üresen és jobbal, hat méterről a léc alá emelt, 2–0.

Álmosan kezdődött a második játékrész, egészen az 50. percig, amikor Álvarez kitűnően ívelt be, érkezett Sándor György, és a válláról a bal kapufa mellé pattant a labda. Az ellentámadásból viszont az MTK alakított ki helyzetet, Ladányi Tibor lövése nyomán a bal kapufa tövén csattant a labda. Ezzel úgy tűnt, hogy a kék-fehérek ellőtték a puskaporukat, míg a folytatásban a Vidi nyugodtan játszhatta saját játékát, győzelmét semmi nem veszélyeztette. José Gomes már a 74. percre kimerítette cserelehetőségét, és pályára küldte az új szerzemény Nildot is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!