Sport

2013.09.22. 18:39

Két meccs, tizenkét kapott gól

Nem sikerült pontot szereznie a Sapa Fehérvár AV19 jégkorong-csapatának az EBEL-ben pénteken és szombaton, idegenbeli mérkőzéseken.

Bobory Balázs

A fehérváriak nagy 7-2-es pofonba szaladtak bele pénteken Innsbruckban, szombaton a javítás szándékával léptek jégre a HC Bozen otthonában, Olaszországban. 

HC Bozen–Sapa Fehérvár AV19
5-2 (0-0, 1-1, 4-1)

Bozen, 1280 néző. Vezette: Kellner, König, Nikolic.HC Bozen: Hübl – Egger, Nicoletti 1, Strömberg (1), Sharp 1, Santorelli (2) – Piche (1), Tomasson, Beaudoin, Whitfield 1, Schofiled – Oberdörfer, Charlebois (1), Insam, Bernard 1, Gander (1) – Miglioranzi, Wunderer, Civitarese (1), Zisser (1), Esposito 1 (1). Vezetőedző: Tom Pokel. Fehérvár: Rajna – Jackman (2), Pozsgai, Banham (1), Sarauer, Yellow Horn 1 – Gawryletz, Kiss D., Mihály, Naglich 1, Kovács Cs. – Hetényi, Tokaji, Benk, Sikorcin, Magosi – Varga A., Orbán, Tóth G., Nemes, Szirányi. Vezetőedző: Marty Raymond.Kiállítások: 14, illetve 12 perc+végleges kiállítás (Magosi, Sarauer). 

Szombaton Rajna Miklós állt a fehérváriak kapujába, előző nap, Innsbruckban kollégája, Bálizs Bence védett. Nos, Rajna sokáig reménykedhetett, hogy győztes meccse lesz az EBEL-ben, mert a Fehérvár jól kezdett, egészen a 37. percig Yellow Horn góljával vezetett is, ekkor egyenlített Nicoletti. Az utolsó húsz perc azonban nagyon nem sikerült az Ördögöknek, Esposito és Bernard találataival gyorsan elhúzott a dél-tiroli együttes, Naglich szépítése jelentette ezt követően a reményt. A szépítés után azonban újabb két hazai gól következett Sharp és Whitfield révén, így alakult ki az 5-2-es végeredmény. 

Az világosan látszik, hogy hátul valami nem stimmel, a szakemberek szerint nagy átlagban úgy lehet nyerni mérkőzéseket, ha kettő, vagy kevesebb gólt kap átlgban egy együttes és három vagy annál többet lő. Nos, az elmúlt két fordulóban mindkét mutatóban gyengélkedett a Volán, nem is lehetett más a vége, mint két vereség. Pénteken Bálizs 82%-os, másnap Rajna 85%-os hatékonysággal tette a dolgát, ennél is jóval több, kiegyensúlyozottabb teljesítmény kell. Természetesen a vészharangot nem szabad kongatni, hiszen a három évre lefektetett koncepció első hónapjaiban járunk, fiatal az együttes, két magyar tehetséges kapus váltja egymást a gólvonalon. 

A hét vége további eredményei: Graz 99ers–Villach SV 3-6, Vienna Capitals–Red Bull Salzburg 9-1, Klagenfurt AC–Graz 99ers 3-0, Villach–Vienna Capitals 1-4, HC Innsbruck „Die Haie”–Dornbirner EC 5-2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!