Sport

2013.08.18. 19:05

Rangadót nyert a Vidi

Már lényegében az első félidő elején eldőlt három pont sorsa a két veretlen csapat összecsapásán. A 100. bajnokiját fehérvári színekben játszó Nikolics Nemanja duplája, és Éger László kiállítása után már csak a különbség nagysága volt kérdéses a rangadón.

Káldor András

Videoton FC – MVM Paksi FC 4-1 (2-0)

Székesfehérvár, 3520 néző

Vezette: Solymosi (Albert, Varga Zs.)

Videoton FC: Calatayud 0 – Szolnoki 6, Juhász R. 6, P. Vinícius 6, Stopira 6 – Caneira 6, Sándor Gy. 6 – Kovács I. 7, Kleinheisler 7, Álvarez 6 – Nikolics N. 8 Vezetőedző: José Gomes

Paks: Molnár P. 5 - Heffler T. 5, Éger 1, Kovács G. 5, Szabó J. 5 - Fiola – Bori 6, Kecskés T. 5, Báló 5, Bartha 6 - Simon A. 5 Vezetőedző: Horváth Ferenc

Csere: Álvarez helyett Zé Luis 5 (55.), Kleinheisler helyett Gyurcsó (-) , Nikolkics N. helyett Paraiba (-) (73.) illetve Báló helyett Könyves (), Bartha helyett Windecker () (mindkettő 69.), Simon A. helyett Eppel () (73.)

Sárga lap: Szolnoki, Sándor Gy., Caneira illetve Bori, Fiola, Szabó J., Windecker

Kiállítva: Éger a 6. percben

A szezon kezdete előtt senki nem gondolta volna, hogy a 4. forduló rangadója, a tabellán két százszázalékosan álló csapat párharca lesz. A mérkőzésnek külön pikantériát adott, hogy a Paks kispadján a fehérváriak egykori kedvence Horváth Ferenc ült. A zöld-fehérek vezetőedzője három részletben hét szezont húzott le a Vidiben: „Mikor belépek a stadionba egy kicsit olyan érzés, mintha hazamennék, hiszen Székesfehérváron lett belőlem igazi labdarúgó, de ilyenkor teljesen ki tudom kapcsolni ezeket az érzéseket.”- nyilatkozta.

Stopira (a labdával), a Vidi balhátvédje gyakran lendült előre és segítette a támadásokat (Fotó: Koppán Viktor)



17 órakor megérkeztek a vendégek, első útjuk a centerpályára vezetett, a kezdőkör felé ballagó Horváthon látszott, hogy igencsak megcsapta a nosztalgia szele. Mindenesetre szép gesztus volt a Vidi szurkolóktól, hogy nem felejtették el őt, és skandálták a nevét a mérkőzés kezdetekor.

A 100. NB I-es meccsét a Videoton színeiben játszó Nikolics Nemanja aztán szűk tíz perc leforgása alatt alaposan elvette a kedvét elődjének.  Horváth sem gondolhatta, hogy már a 3. percben Molnár Péternek a gólvonal mögül kell kihalásznia a labdát. Nikolics előbb labdát szerzett a paksi térfélen, majd 20 méterről, középről a jobb alsó sarokba bombázta. 1-0.

Majd a 6. percben Kovács Gábor eladott labdájával egyedül léphetett ki, Éger László elsodorta őt a 16-oson belül, Solymosi játékvezető büntetőt ítélt, és piros lapot adott a paksi védőnek. A 11-est a sértett félmagasan lőtte a jobb sarokba, és ezzel a találattal már a góllövő lista élére is ugrott, megelőzve a paksi Simon Attilát. 2-0.

A 18. percben Álvarez jobb oldali beadása a jobb kapufáról pattant Nikolics elé, aki harmadik gólját is megszerezte, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt. A folytatásban emberelőnyét kihasználva magabiztosan futballozott a fehérvári gárda, formás támadásokat vezettek Molnár kapujára.

A 65. percben góllá érett fölényük, igaz egy pontrúgást követően. Kleinheisler László kicsit balról, 25 méterről, szabadrúgásból ívelt keresztbe, érkezett Juhász Roland a hosszú oldalon, és hat méterről a bal alsó sarokba fejelt. 3-0. A 83. percben a csereként beállt Gyurcsó Ádám 21 méteres szabadrúgását a jobb felső sarokba lőtte 4-0. A végeredményt azonban Könyves Norbert alakította ki, aki a 91. percben 13 méterről ugyancsak nagy gólt lőtt a bal felső sarokba. 4-1.

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!