Sport

2013.08.06. 22:00

Móri érmek az úszás ob-n

Székesfehérvár - A Móri Úszó Egyesület versenyzői két nagy versenyen is rajthoz álltak. A gyermek-, és a serdülő országos bajnokságon is, ahol Leitner Zsófia egy ezüst-, és egy bronzérmet szerzett.

Matók János

A Miskolcon rendezett Gyermek Magyar Bajnokságon Turpinszky Réka és Kertai Réka képviselte a móriakat. A két versenyző szép egyéni csúcsokkal próbálta felvenni a versenyt a nagy egyesületek versenyzőivel, de sajnos mindig csak egy kicsi hiányzott Turpinszky Rékának az esti döntőbe jutáshoz. Három 9. hellyel sajnos nem a legkedvesebb verseny lett Rékának a Miskolci bajnoki verseny. A verseny erősségét jelzi, hogy rengeteg évjáratos országos csúcs dőlt meg, így Egerszegi Krisztina 1987-ben felállított 100 m hát, és 200 m hátúszás országos csúcsa is. A móriak másik versenye az Egerben rendezett serdülő országos bajnokság volt, ahol az egyesületet Leitner Zsófia képviselte, aki 5 napig készült Miskolcon erre a versenyre Molnár Mihály vezetőedzővel. Zsófi a 3 versenynapon 7 versenyszámban állt rajthoz ebből 5 számban jutott az esti fináléba. Eredmények: 100 m mellúszás II. helyezett, 50 m gyorsúszás III. helyezett, 200 m mellúszás V. helyezett, 200 m vegyes úszás VIII. helyezett, 100 m gyorsúszás VIII. helyezett. A Móri Úszó Egyesület a legeredményesebb bajnokságát tudhatja maga mögött az ezüst-, és a bronzéremmel. Most a jól megérdemelt pihenő következik, majd szeptemberben elkezdődik a felkészülés. Információk szerint az egyesületi elnök, és az elnökség igen komoly sportágfejlesztésben gondolkodik Móron.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!