Sport

2013.08.20. 21:18

A Videoton négy forduló után is száz százalékos az NB I-ben

Székesfehérvár - A hétvégi, Paks elleni magabiztos diadal nyomán már csak a fehérvári piros-kékek százszázalékosak a honi élvonalban. José Gomes szerint a négy győzelem nem az égből pottyant az ölükbe, keményen megdolgoztak érte.

Bobory Balázs

Az NB I-es futballbajnokság másodikja fogadta a harmadikat a vasárnapi matinén, a Vidi magabiztosan verte az MVM Paksot. José Gomes érthetően elégedett a szezonkezdéssel. Mivel a DVSC csak 1-1-es döntetlenre volt képes Vasban, a koronázó városiak két ponttal megléptek.

A fehérváriak utoljára a 2009-2010-es szezont kezdték ennyire jól, négy diadallal. A Mezey György irányította gárda akkor a Debrecen mögött második helyen végzett a végelszámolásnál. A Vidinél ezúttal nem bólintanak rá az ezüstre.

Nikolics Nemanja a Paksnak is két gólt lőtt, José Gomes örül, hogy csapatában tudja a csatárt (Fotó: Koppán Viktor)

- Mit gondol, a Paksot akkor is legyűrik, ha nincs a korai kiállítás?

- Erre már soha nem tudjuk meg a választ. Remekül kezdtünk, Nikolics jól eltalált lövésével, majd gyorsan jött a tizenegyes és a piros lap, amelynek jogosságához nem fér kétség, ezt a paksiak szakvezetője is elismerte. Néha könnyű emberelőnyben futballozni, néha nehéz, ugyanis az ellenfél ilyenkor érthetően betömörül a saját kapuja elé, a támadások helyett a védekezést helyezi előtérbe. Természetesen könnyebb volt tíz ember ellen játszani, ám úgy gondolom, akkor is nyertünk volna, ha az amúgy szervezett vendégek teljes létszámban futballoznak. Jól felkészültünk belőlük, ennek is volt köszönhető, hogy már az elején magunkhoz vettük az irányítást.

- Tehát mindennel tökéletesen elégedett.

- Nem egészen, bár nem lehet okom panaszra, a fiúk betartották a taktikai utasításokat, nem játszottunk hibátlanul. Az első félidőben a szélsőink nem voltak elég aktívak, középen erőltettünk mindent, a második játékrészben pedig engedtük kontrázni a vendégeket.

- Az eddigi négy meccsen tizenkét pontot szereztek. Így kalkulált a szezonkezdéskor?

- Nem számolgattunk, mint ahogy nem tesszük ezután sem, mindig a következő feladat lebeg a szemünk előtt. Jó úton járunk, ez nyilvánvaló. A győzelmek nem az égből pottyantak az ölünkbe, a sikerekért keményen megdolgozunk. A fiúk nagyon motiváltak az edzéseken.

- Minden jel arra mutat, a formaidőzítés egy hónapot csúszott, ha július elején ennyire egységes a gárda, aligha búcsúzik az első fordulóban, egy nem túl acélos együttes ellen a nemzetközi porondtól, Montenegróban.

- Igen, valóban mostanra állt össze a csapat, ahogy mennek a fordulók, úgy leszünk egyre magabiztosabbak és szervezettebbek. A podgoricai vereségre valóban nehéz magyarázatot találni, sajnos idény eleji volt a forma. Ez már a múlt, előre nézünk, az előttünk álló feladatokra koncentrálunk. A célunk nem lehet más, mint mindent megnyerni itthon, jövő nyáron meg sikeresen szerepelni a nemzetközi porondon, természetesen a Bajnokok Ligájában.

- Vasárnap Győrben lépnek pályára, mivel a tavalyi bajnok fogadja az ezüstérmest, túlzás nélkül állítható: az ősz meccse következik.

- Ilyen megközelítésből valóban, azonban nekünk az összes meccs rangadó. Minden összecsapáson a három pont megszerzése a célunk, akár itthon, akár idegenben. AZ ETO ellen is győzelmi igénnyel lépünk pályára. Jól felkészülünk belőlük.

- A Vidi a tabellát vezeti magabiztosan, Nikolics a góllövőlistát. Mit gondol, csatára megérett már a magyar válogatottságra?

- A kérdést értem, de nem nekem kell feltenni, hanem a szövetségi kapitánynak. Övé a felelősség, ő dönti el, ki húzhatja fel a címeres mezt. Niko remek formában van, fontos láncszeme a csapatomnak, helyzeteit nagyon jó arányban értékesíti. Örülök, hogy nálunk futballozik, vele sokkal erősebbek vagyunk, mint nélküle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!