Sport

2013.08.20. 21:05

Kiss Adél Amerikában újulna meg

Az Egyesült Államokban folytatja egyetemi tanulmányait és az úszást Kiss Adél, a Székesfehérvári Delfin SE egyik legeredményesebb sportolója.

Bobory Balázs

Ifjúsági korosztályig mindent elért, amit lehetett, nyert bajnokságot Magyarországon és Szlovéniában is, szerepelt Európa-bajnokságon. Kiss Adél, a Delfin úszója 13 évig sportolt a fehérvári egyesületben, az egyetemi tanulmányait és az úszást viszont az Egyesült Államokban, Észak-Karolinában folytatja. Adél a múlt héten repülte át az óceánt és már akklimatizálódik.

Kiss Adél immár a tengerentúlon, az Egyesült Államokban szőheti tovább álmait

- Korábban az egyesület több versenyzője is Amerikában tanult és sportolt, elég csak Kerékjártó Tamás, vagy Flaskay Mihály nevét említenem - kezdte Kiss Adél. - 2008-ban Kaliforniában edzőtáboroztunk és láttam, hogyan működik az egész egyetemi versenyrendszer. Megtetszett, már akkor terveztem, hogy szeretnék én is az Egyesült Államokban úszni, tanulni. Szerencsére sok lehetőségem volt, megpróbáltam kiválasztani a legjobbat. Teljes ösztöndíjat kapok, így tényleg csak a sportra és a tanulmányaimra kell összpontosítani.

Adél a hét végén kezdi meg az edzéseket Amerikában. A fehérvári hölgy azt reméli, hogy fontos tagja lesz az úszócsapatnak. A tengerentúlon nagy hagyományai vannak az egyetemek közötti versengésnek, kiváló hangulatban zajlanak a viadalok.

- Edzőmmel, Dániel Andrással sok szép eredményt elértünk itthon, de úgy érzem, egy ideje stagnál a fejlődésem, ezért mindenképpen azt várom Amerikától, hogy új lendületet kapjak, kicsit megújuljak. Konkrét céljaim még nincsenek, a legfontosabb, hogy javuljanak az eredményeim - mondta Kiss Adél.

A fehérvári sportoló a vizsgaidőszak után tavasszal visszatér szülővárosába és természetesen a Delfin színeiben, Dániel András irányítása alatt készül tovább.

Kiss Adél nagy lehetőség előtt áll, és nem csak a sportpályafutása teljesedhet ki, hanem a későbbiekben - saját maga elmondása szerint - remek szakmával a kezében térhet haza, Magyarországra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!