Sport

2013.07.10. 22:00

A Zsolnay-módszer sikere kosárlabdában

Székesfehérvár - Jó hír a női kosárlabda kedvelői számára: a Fehérvár KC kosaras lányai két korosztályban is nyerték az Ifjúsági Világjátékokat Bécsben!

Silye Sándor

Az idén hatodik alkalommal került megrendezésre a World Sports Festival nevű sportrendezvény Bécsben július 4. és 7. között. A versenyeken a magyar kosárlabdázók kiemelkedő eredményeket értek el.

Az utánpótláskorúak nagy seregszemléje, a World Sports Festival 2013-ban 30 nemzet 11-21 év közötti fiataljainak adott lehetőséget arra, hogy a tudásukat 11 sportágban összemérjék. A versenyek a népszerű és a kevésbé ismertek közül a kosárlabda, bowling, tollaslabda, racketlon, birkózás, úszás, squash, tenisz, asztalitenisz, röplabda és taekwondo sportágakban kerültek megrendezésre a császárvárosban.

Kosárlabdában az U12-es vegyes csapatok versenyében, vagyis a legkisebbeknél a bronzérmet a MAFC Budai Rakéták együttesének a tagjai szerezték meg, míg lányok között a döntőben a török NE University együttesét legyőzve a Fehérvár KC csapata veretlenül lett aranyérmes.

1. Fehérvár KC (Magyarország), 2. Near East University (Törökország), 3. MAFC Budai Rakéták (Magyarország).

Egy korcsoporttal feljebb, az U14-éves lányok versenyében szintén az Fehérvár KC nyerte el az aranyérmet a már itthon, a hazai megmérettetésen is kiválóan teljesítő korosztályos csapatával. Mind az U12-es, mind az U14-es csapat vezetőedzője a sokszoros női magyar bajnok és kupagyőztes, az egykori válogatott kosárlabdázó, Zsolnay Gyöngyi, aki az eredményhirdetés után a következőket nyilatkozta örömmel:

- Fantasztikus hangulatban, izgalmas tétmeccseket játszhattunk Európa és a világ különböző kosárlabda kultúrával rendelkező csapatai ellen. A lányaink végig harcosan, taktikusan küzdöttek, és joggal hiszem, hogy ezeknek a gyerekeknek a pályafutásában ez a bécsi siker egy igazán nagyszerű pillanat. Rangos, erős ellenfeleket győztünk le, így igazán büszke vagyok a csapataimra, a játékukra, a sikerükre.

Szintén szép sikert ért el a Jászberény KSE az U16-os fiúk versenyében, ahol a harmadik helyezett kolumbiai csapatot megelőzve végül ezüstérmesek lettek. Az aranyérmet ebben a kategóriában a német SpVgg Feuerbach együttese szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!