Sport

2013.06.01. 13:51

Vasárnap kiderül, bajnok lesz-e az Alba

Székesfehérvár - Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokságban, vasárnap 19 óra 45-50 perc tájékán, amikor a játékvezetők lefújják majd a Bericap Alba Fehérvár - Szolnoki Olaj KK összecsapást, kiderül, hogy melyik csapat szerezte meg az aranyérmet. A fehérvári remények szerint trónfosztásnak leszünk a szemtanúi.

Matók János

"Szerkesztő úr, tudna nekem belépőjegyet szerezni, esetleg be tudna juttatni valahogy a vasárnapi mérkőzésre?" - szólított meg szombaton délelőtt egy távoli ismerősöm a fehérvári piacon. Sajnálkozva mondtam neki nemet, csak azt tudtam tanácsolni, hogy siessen a Gáz utcai sportcsarnokhoz, talán még hozzájut a bilétához. Erre mondta ő, hogy már volt ott, de látva a sorokat, nem látta esélyét a jegyhez jutáshoz. Hát igen, kosárlabda láz uralkodik Fehérváron, köszönhetően a Bericap Alba Fehérvár csapatának, amely a döntő ötödik, utolsó felvonásán fogadja a bajnoki címvédő Szolnoki Olaj együttesét. A felek a párharc eddigi négy csatájában egyaránt két-két győzelmet arattak, az Alba és a Szolnok is behúzta a hazai mérkőzéseit. Péntek után, amikor Szolnokon játszottak egymással, ismét Fehérváron csapnak össze, hiszen a középszakaszban első helyezett Albáé a pályaelőny. És ha minden igaz, folytatódik a trend, vagyis a vendéglátóé lesz a győzelem, ami annyit tesz, hogy 2000 után ismét a székesfehérvári csapat lesz a bajnok, stílszerűen a Bajnokok Városában. Sokan, nagyon sokan abban reménykedtek, hogy az Alba már pénteken letudja a penzumot, idegenben nyer a Szolnok ellen, de a címvédő nekidurálta magát, s a meccs végi szoros küzdelemben győzött a vendégek ellen. Pedig érett a meglepetés az utolsó negyedben, mert a második és a harmadik negyedben látott gyengélkedésből feltámadt az Alba, s bizony izgulhattak a hazaiak, mert Hollisék szinte a nyakukra tették a kést. Az egyenlítés végül nem sikerült - jelen sorok leírójának meggyőződése, hogy egál után a látogató felülkerekedik a hazaiakon -, de azt is el kell ismerni, hogy nem vitatható az Olaj győzelme, hiszen Simonék is mindent megtettek az életben maradásért. Talán csak egy dolog, ami bosszantó volt, ez pedig a következetlen játékvezetői ténykedés, s az a szigorú tény, hogy a vitatott esetekben a sporik rendre az Alba kárára "tévedtek", noha a televíziós visszajátszások rendre az ellenkezőjét bizonyították. Mint például Horváth kosaránál, amikor is a videós visszajátszást nézték meg Győrffyék - a meccset közvetítő televízió is ezt tette -, s hosszas hezitálás után megadták a sípszó utáni kosarat, holott a tévében látható volt az időntúli dobás. Mindegy, spongyát rá, csak annyit kívánhatunk a vasárnapi játékvezetőktől, hogy a legjobb tudásuk szerint, korrekten fújnak, s nem ők akarják eldönteni az aranyérem sorsát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!