Sport

2013.06.30. 18:16

Remekeltek az úszók

Sebestyén Dalma és Takács Krisztián révén két aranyérmet is szereztek a Fejér megyei úszók a magyar bajnokság hétvégi zárónapján. A pontversenyben a Dunaferr-DVSI csapata az előkelő ötödik helyen végzett.

Gallai Péter

Szombatra is maradt kikért izgulni Debrecenben, hiszen mindhárom megyei klub – a dunaújvárosi Dunaferr-DVSI, valamint a fehérvári Hullám ›91 és Delfin SE – képviselői is rajthoz álltak, többen dobogós esélyekkel. Lássuk a részleteket.

Ötven női gyorson Kiss Adél (Delfin) 17., Balogh Nikolett (Hullám) 30. lett. Ötven férfi pillangón Balogh Zsolt (Dunaferr) a 26., Fekete Ferenc (Delfin) a 40., Fekete Kristóf (Delfin) 47. helyen zárt. Utóbbi kétszáz vegyesen a 31. pozícióban végzett. A kétszáz női vegyesen Sebestyén Dalma a második legjobb idővel jutott be a fináléba, ahol a kőbányás György Réka mögött három másodperccel beérve, végül ezüstérmet szerzett. Ám ezzel még nem volt vége Dalma remeklésének, 100 mellen nem talált legyőzőre Sárdi Ákos tanítványa, s ezzel magyar bajnok lett. Döntőbe jutott még 200 háton Halmai Petra (Hullám), aki hetedikként csapot be a célba, kétszáz férfi mellen Sárdi Levente (Hullám) a negyediken. A 4x100-as női vegyesváltók küzdelmében a Hullám csapata – Halmai, Janik Dorottya, Sebestyén, Balogh – hetedik lett.

 

Sebestyén Dalma egy arany-, egy ezüstéremmel zárta a debreceni országos bajnokságot (Fotó: Nagy Norbert)



A Dunaferr-DVSI küldöttsége is arra készült, hogy tovább bővíti éremkollekcióját. Ötven férfi mellen Vízkeleti Péter a középdöntőig jutott, Balogh Zsolt 27. helyen végzett ezen a távon. Száz gyorson Balog Gábor, Takács Krisztián, Keresztes Mátyás és Szabó Attila egyaránt bejutott a középdöntőbe, közülük Takács, valamint Szabó lett résztvevője a finálénak. A döntőben a dunaújvárosi olimpikonnak többek között a Londonban ötkarikás bajnok, dél-afrikai Le Clos is az ellenfelei között volt, ugyanis az ob-re, mint világbajnoki kvalifikációs versenyre külföldről is lehetett nevezni.

Nos, a futamon is ez a két úszó vívta a legnagyobb csatát, Takács végül három századdal Le Clos előtt csapott be a célba, ezzel ötven után a hosszabb sprtinttávon is bajnok lett. Szabó Attila az ötödik helyen végzett, a hullámos Gubics Máté pedig a hatodikon. A dunaújvárosi fiú 49.39-es ideje nem sokkal maradt el Kozma Dominik 49.12-es országos csúcsától sem. A folytatásban a Dunaferr másik olimpikonja, Balog Gábor száz háton szerzett ezüstérmet, Bernek Péter mögött.

A 4x100-as férfi vegyesváltóban a Dunaferr-DVSI csapata – Balog, Takács, Szabó, Vízkeleti – szintén 2. lett, az aranyérmet a Cseh, Horváth, Pulai, Bernek alkotta Kőbánya staféta szerezte meg. A 35 magyar klub közül a pontversenyt a Kőbánya nyerte meg, a Dunaferr-DVSI többek között két arany, négy ezüst- és egy bronzéremmel az előkelő ötödik helyen végzett, a Hullám 91 egy első és egy második hellyel 12. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!