Sport

2013.06.20. 12:55

Karate: két bronzérem Bukarestből

A WUKF karate világszövetség 2013. június 5-9. között Bukarestben rendezte felnőtt- és veterán világbajnokságát. A versenyen 38 nemzetközi szövetség 480 versenyzője vett részt.

Bobory Balázs

Az Alba Shotokan Dojo SE két versenyzőt (Kordován Brigitta, Lupucz Tímea) és egy bírót (Rétlaki Gábor) delegált a versenyre.

A csapat kedden ért Bukarestbe, szerdán sor került az első edzésre is. A bírók és az edzők a szokásos továbbképzésen vettek részt, illetve ugyanezen a napon regisztrálták a versenyzőket, mindenki megfelelt a mérlegelésnél.

Pénteken Kordován Brigitta indult először  egyéni formagyakorlatban. Viszonylag pontos gyakorlatot mutatott be hiba nélkül, de a 12 fős középdöntőhöz két tized még hiányzott.

Ezután az egyéni küzdelmek következtek, ahol Lupucz Tímea az első mérkőzésén vereséget szenvedett, Kordován Brigitta viszont két győzelemmel menetelt a címvédés felé. A döntőbe jutásért román ellenfele véleményes bírói döntéssel jobbnak bizonyult, úgyhogy ezúttal Brigittának meg kellett elégednie a bronzéremmel.

Szombaton,  női formagyakorlatban a magyar csapat bejutott a vasárnapi hatos döntőbe, de a dobogóra kerüléshez nagy bravúrra lett volnaszükség. Női csapatküzdelemben csak egy hajszálon múlt az érem. Az első versenyző döntetlenre végzett, ezután Lupucz Tímea egy wazarit és egy ippont szenvedett el, így Kordován Brigitta hiába nyerte ipponnal a küzdelmét, egy kicsivel alulmaradt a magyar csapat.

A rotációs csapatküzdelmek is izgalmasra sikeredtek. A döntőbe jutásért a románok ellen nagy csatát vívtak a mieink, de végül kikaptak, így maradt a bronzérem.

A vasárnapi döntőkben már nem sikerült egy újabb medál megkaparintása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!