Sport

2013.06.23. 19:30

Az EHF-kupában indulhat a Fehérvár KC

Kedvező hírről értesülhetett a női kézilabda-bajnokságban szereplő Fehérvár KC csapata: a nemzetközi porondon a lányok az EHF-kupában szerepelhetnek.

Matók János

Az Európai Kézilabda Szövetség kedvezően bírálta el az érdi csapat Bajnokok Ligája indulási kérelmét, ez pedig azt jelenti, hogy a Fehérvár KC az érdiek Krisztina Triscsuk új csapata helyén nevezhet az EHF Kupába. A női kézilabda-bajnokság harmadik helyén végző Érd az EHF-hez fordult, hogy mint a címvédő ország bajnokságának harmadik helyezettje, indulhasson a női Bajnokok Ligája 2013/2014-es szezonjának a 2. selejtezőkörében.

Az Európai Kézilabda Szövetségtől származó információ szerint a kérés pozitív elbírálást kapott, az Érd indulhat a BL selejtezőjében, ez pedig azt jelenti, hogy a helyükön a Fehérvár KC méretheti meg magát az EHF Kupában. Városunk nemzetközi szereplése ezzel gyakorlatilag teljessé válhat, a Videoton FC az Európa Ligában, a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata Volán az EBEL-ben, a Fehérvár KC az EHF Kupában indul, az Alba Fehérvár pedig szintén tervezi a megmérettetést a nemzetközi színtéren, mégpedig az Európa Kupában.

Mint ismert, az FKC még 2005-ben, a Győr ellenében az EHF-kupa győztese lett, köszönhetően a nagyon sokáig emlékezetes, döntő székesfehérvári visszavágóján aratott felejthetetlen győzelmének. Itt az újabb lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!