Sport

2013.05.02. 13:31

A Vidi és az MTK pénteki csatája az EL kapuja lehet (frissítve)

Székesfehérvár - Ugyanannyi pontot gyűjtöttek, ugyanannyi győzelmet arattak. A Videoton labdarúgó-csapata egyelőre gólaránnyal előzi meg az MTK-t a tabellán, pénteken, Sóstón, a második fogadja a harmadikat.

Bobory Balázs

A szezon nyitányán nem gondoltuk, hogy a 26. forduló előtt a Videoton éppen az MTK-val áll azonos pontszámmal dobogós helyeken osztozva, hiszen a fővárosiak újoncként  sok saját nevelésű fiatalt foglalkoztatva rajtoltak el a bajnokságban.

A kék-fehérek remek utánpótlás-műhelye, az agárdi Sándor Károly Labdarúgó Akadémia azonban ezúttal is jónéhány tehetséget bocsájtott Garami József keze alá, így aztán a Hungária körútiak az Európa Liga-szereplésért harcolnak, sőt, látókörükbe került az utóbbi hetekben bukdácsoló, hét ponttal vezető Győr is.

Álvaro Brachi (balra) és Kanta József minden bizonnyal ma is "összefut" a Sóstói Stadionban (Fotó: Fási László)

No de nem csak az MTK szeretné megragadni az egyik utolsónak tűnő szalmaszálat, hanem a Videoton is, amelytől elvárás, hogy nemzetközi kupát érő pozícióban végezzen az NB I-ben. A pénteki összecsapás ezért is sorsdöntő, hiszen José Gomes legénysége eddig ugyanannyi pontot gyűjtött, mint fővárosi ellenfele, siker esetén pedig lépéselőnyt lehetne kicsikarni és robogni tovább az Európa Ligát jelentő második hely felé.

A győzelem a hátsó szándékot is megerősítheti, főleg ha a Győri ETO vasárnap nem tud nyerni Újpesten. A hetekkel ezelőtt még biztos bajnoknak tekintett Rába-partiak egy újabb vereség esetén már a nyakukban érezhetnék a Videoton csapatának leheletét, ez pedig extra görcsösséget jelenthetne számukra az utolsó négy játéknapon.

Az elsődleges szempont azonban mindenképpen az, hogy a Vidi saját feladatával foglalkozzon és nyerje meg az MTK elleni meccset. Minden másról vasárnap este, az Újpest-Győr meccs után  érdemes először beszélni...

Paulo Sousa újra Sóstón

A vidi.hu híradása szerint a Videoton FC korábbi vezetőedzője, Paulo Sousa is ott lesz a Sóstói Stadionban, a pénteki, MTK elleni bajnokin.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!