Sport

2013.03.05. 14:01

Tokaji Viktor csapatkapitány a szezonról

Székesfehérvár – Mint tudott, a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata nem jutott be a rájátszásba. Az okokról szólt már a szakosztály igazgató, a szakvezető, most a csapatkapitány mondja el a véleményét.

Silye Sándor

Tokaji Viktor, a  Sapa Fehérvár csapatkapitányától elsősorban a játékosok véleményére voltunk kíváncsiak. Mert a csk. nyilvánvaló annak ad hangot, ami az öltözőben elhangzott. Azzal kezdtük, hogy nagy reményekkel rajtoltak, de reménytelenül fejezték be a szezont.

- Sajnos korán fejeztük be az EBEL-t, de most még nehéz lenne összefoglalni a miérteket. De persze véleményünk azért van. Az volt a szempont, hogy jussunk be a rájátszásba, ami alapvető követelmény volt velünk szemben, hiszen magasra tettük a mércét. Most nem bírtunk ezzel a magassággal.

- A felkészülési meccsek rendben voltak,  a bajnoki rajt már nem

- Rossz volt a start, ami edzőváltással járt együtt. Aztán a válogatott olimpiai selejtezője sem sikerült. Miután belépett az új szakvezető Jan Neliba, helyre kerültek a dolgok, jól menetelt a csapat, voltunk a 4. helyen is. Nagyon kiegyensúlyozott volt az EBEL, hiszen akadtak olyan periódusok, amikor a másodikat és a nyolcadikat 3 pont választotta el egymástól. De jött a december végi két mérkőzés a Ljubljana ellen

- Mi történt azon a két meccsen, és utána?

- Nagyon számítottunk a két hazai pályán megszerzett győzelemre. Nem sikerült, aminek voltak külső okai is. Ez a két pofon eléggé megrendített bennünket, nehezen tudtunk talpra állni, és amikor megtettük ezt, az sem tartott sokáig. Voltak sérültjeink, így én is sokat kihagytam, de nem ez volt a fő gond. Az Olimpija ellen meg nem adott gól sokkal többet nyomott a latba.

- Mentális megtorpanás volt, vagy a fizikai erő is fogyott?

- Nem hiszem, hogy a fizikai erő elfogyott volna. Ám a mentális és a fizikai erő összefügg, a mentális állapot hat a fizikai teljesítő képességre. Ha a fej rendben van, a test is jól működik. Minél jobban ki akartunk jönni a gödörből, annál mélyebbre kerültünk, mintha mocsárban jártunk volna. A végeredmény azt mutatja, ezt a görcsöt nem sikerült feloldani. Voltak fellángolásaink, de ennyi. Az NHL hiánya is belejátszott az évünkbe, lásd Mursak, aki egyedült vitte magával azt a ljubljanai sort, amelyik kétszer is megvert bennünket.

- Kétarcú volt a csapat?

- Nem gondolom, hogy két arcunk lett volna. Vannak csapatok, amelyeknek a  játéka fekszik, és vannak, amelyeknek nem. Ilyen volt az Olimpija. Míg a Viennával, a Linzzel, a Salzburggal jó, győztes meccseket játszottunk, addig a szlovének ellen nem ment. A kötelező győzelmek sem az erősségünket jelentették. De a sport ilyen, Kovács a Bécs ellen belőtte a nyolcadik büntetőt, míg a Ljubljana ellen szinte semmi nem sikerült.

- Két nagy feladat vár a csapatra: az MK négyes döntő, és a magyarokra a divíziós I-es vb

- Előbb még játszunk a Ljubljanával, a Brassóval, és elképzelhető, hogy a KHL-es Slovan Bratislavával is megmérkőzünk. És lesz a két MK-meccs, amelyeken győzni akarunk. Ez a vb szempontjából elegendő számú találkozót jelent, de edződhetünk még a vb előtti főpróbán a lengyelek és Japán ellen. Az április vb-ről nem akarok mondani sok mindent, annyi biztos, nagyon nehéz napok várnak ránk. Ha érmet tudunk szerezni  annak örülhetünk, de a nagy álom persze az első, második hely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!