Sport

2013.03.09. 16:14

Nálad a szerva, nagyi

Egész napos családi tenisznapra várták az érdeklődőket a VOK csarnokba Székesfehérváron.

Vathy Szonja

A rendezvényre kortól, egészségi állapottól függetlenül bátran ellátogathatott bárki, számos érdekes programba bekapcsolódhatott. A tenisznap szervezője az Alba Bianca Tennis Club. A rendezvény a klub elnöke, Tóth Judit Bianca, kerekesszékes tenisztörténet beszámolójával vette kezdetét, majd a közönség – az ismertetőt követően – élőben is láthatott egy kisebb kerekesszékes teniszjátszmát.

 

Tóth Judit Bianca ismertette a kerekesszékes tenisz szabályait: „Nem kell változtatni a pálya méretein, játékszabályokon, csupán a hagyományos teniszlabdát cseréljük le puhább labdára, így kerekesszékkel is van idő elérni a labda irányába.” – mondta a klub elnöke. „Ez egyébként az úgynevezett Play and Stay nemzetközi oktatási módszer, amely segít a játék alapelemeinek könnyedén történő elsajátításában, a nap végére sikerélményt biztosítva a résztvevőknek.” – tette hozzá.

A programon gyermek, szülő, nagyszülő, ügyes vagy éppen kevésbé jól mozgó is megismerkedhet a tenisz alapfogásaival, elsajátíthatja a tenyeres és fonák ütéseket. A tenisz után parazumba következett, Sárai Rita táncoltatta meg a közönséget. A rendezvényen jelen volt Östör Annamária egészségügyi- és sporttanácsnok is, aki a város nevében mondott köszönetet Tóth Judit Biancának, hogy foglalkozik a gyermekekkel, mozgássérültekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!