Sport

2013.03.23. 21:16

Hosszabbításban kerekedett felül a Znojmón a Sapa Fehérvár U20-as csapata

Székesfehérvár - Maratoni csatával és Sapa Fehérvár-sikerrel rajtolt az EBYSL döntője. A két győzelemig tartó párharc csütörtökön Znojmóban folytatódik.

Ferencz Balázs

Egy törött plexi miatt 20 perces késéssel indult az első ízben kiírt EBEL U20-as jégkorong bajnokság fináléja, de a palánkelem cseréje miatti csúszás a Sapa Fehérvár AV19, valamint a rivális HC Orli Znojmo együttesét  sem zavarta meg. Az elődöntőben egyaránt szlovén ellenfelet búcsúztató két gárda lendületesen kezdett. Az első percekben letudták a kapusok tesztelését, majd a szépszámú közönség buzdítása mellett a hazaiak kezdeményeztek többet, de a mezőnyfölényt nem tudták gólra váltani Kocsisék. A szorításból kiszabaduló Znojmo azonban jól sáfárkodott a helyzeteivel, a 9. percben Telesz egy szóló utáni fonáklövéssel találta el a kapuvasat, majd egy minutummal később Tichy húzta kapura a korongot a kékvonalról, amit Rajna kapus csak későn észlelt, és csak a hálóból piszkálhatta ki a pakkot, 0-1. A harmad második fele a Voláné volt, de Erdely, Kocsis és Sárpataki lövését is védte Helesic, Izsák gólját pedig „magasbot" miatt érvénytelenítették a bírók.

Remek iram volt jellemző a középső periódusra is, az elszántan rohamozó fehérváriak előtt adódtak nagyobb helyzetek, de az emberelőnyt is kihasználatlanul hagyták Tyler Dietrich fiai. A páros büntetés szülte területi lehetőségekkel már éltek a hazaiak: a 35. percben egy remek támadás végén Sárpataki egyenlített. A találat után nem sokkal hátrányban játszott a Sapa Fehérvár, és a fórt Spacek váltotta gólra könyörtelenül, 1-2.

A harmadik felvonásban érezhető volt, hogy fáradnak a felek, de a periódus végének közeledtével egyre erőteljesebben támadott a Fehérvár. Az 57. percben a nagy melónak gól lett a gyümölcse: Vincze hozta vissza a reményeket.

A 2-2-vel záruló rendes játékidő után 20 perces hosszabbítás következett, mely drámai csatát hozott. 30 másodperccel a vége előtt Németh Attila iramodott meg egy kontrával, és minden elkeseredését beleadva lövésébe mattolta Helesic kapust. A nehezen érkező hirtelenhalálban végül a Sapa Fehérvár kerekedett felül, és 3-2-es diadalával fél kézzel már fogja az EBYSL trófeáját.


Sapa Fehérvár AV19 – HC Orli Znojmo 3–2 h.u. (0:1, 1:1, 1:0, 1:0)

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 800 néző

Vezette: Babic, Mayer (Pálkövi, Soós)

Sapa FAV19: Rajna – Arany (1), Reiter (1), Kocsis, Erdély, Vincze 1, Árkovics, Varga, Pillók, Tóth G., Sárpataki  1, Rusk, Korbuly, Németh 1, Sofron Á., Szabó, Pukli, Pados, Izsák, Reisz, Hamvai. Vez. edző: Tyler Dietrich

Znojmo: Helesic – Tichy 1, Konarik, Fusek, Horak, Müller, Hobza, Michalica, Telesz, Nahodil, Pelikan, Theimer, Odenhal, Spacek 1 (ee), Novacek, Schejbal, Hloupy, Bukacek, Vald, Ceroveski, Kacetl. Vez. edző: Petr Konecny.

Kiállítások: 8 ill. 10 perc


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!