Sport

2012.12.26. 18:58

Kikapott, de óvást nyújt be a Sapa (frissítve)

Székesfehérvár – A karácsony előtti napon a megyeszékhelyen az Olimpija Ljubljana nyert, karácsony második napján jöhetett a visszavágó Aminek ismét vereség lett a vége.

Silye Sándor

Mindenképpen a győzelem volt elfogadható a Sapa Fehérvár AV19 csapata részéről szerdán. Mert: ugyan a vasárnapi vereség ellenére is megtartották az 5-6. helyüket, de a már nem play-offot jelentő 7. helyezettől, a Znojmótól egy, a nyolcadik Klagenfurttól kettő, a kilencedik Salzburgtól csak 3 pont választotta el őket, igaz a negyedik Villach is csak két egységgel állt előttük. Hiába, szoros, nagyon szoros a mezőny, rendkívül kiegyensúlyozott a mezőny. Egy vereség, vagy egy győzelem nagyon sokat jelenthet fel, vagy le irányba Rossz hír volt, hogy Adam Munro még nem tudott a kapuba állni, nem  heverte ki a  bemelegítésnél elszenvedett vasárnapi ütést. Bálizs Bence remek kapus, bízhattunk benne, és nem hiába.

 

Fotók: Koppán Viktor Dávid

De tegnap sem nyert a Fehérvár, aminek több oka volt. A jó első harmad után az Olimpija nagyobb sebességre kapcsolt, és jobban játszott. Gyorsabban és jobban korcsolyáztak a szlovénok, ám gólt csak a záró szakaszban tudtak lőni. Amihez kellett a kapitális bírói tévedés, és ez bizony a fehérváriakat vetette vissza. Persze, ha a Fehérvár játékosai belövik a  helyzeteiket, egészen más lett volna a vége. Pedig a hazaiak léptek fel kezdeményezőbben, a 2. percben gólhelyzetet is feljegyezhettünk, de Ladányi lövés helyett passzolt, lefülelték az átadását. Nagy volt az iram, a 7. percben jártunk, és még csak kétszer állt meg a játék ! Nem lankadtak a pályán lévők, volt helyzet itt is, ott is. A Sapa a letámadásai során többször korongot szerzett a Ljubljana védő harmadában, a lehetőséget megteremtették, de a gólra még várni kellett. A 17. percig, ekkor Banham révén javította az AV19 az emberelőnyös helyzetet kihasználó statisztikáját, 1-0.

 

Az újabb 20 perc kezdetén is nagy elszántsággal vetették magukat a küzdelembe a csapatok, volt harc, lendület, küzdelem. Sportszerűen játszottak a legénységek, hiszen a 28. percig csak 1-1 kiállítás volt. Bálizs rendben volt, fogott, mint a bélyeg, volt dolga bőven. Ebben a harmadban a szlovének irányították a  játékot, a házigazdáknak főleg villanásaik voltak. Nem dőlt el semmi, következhetett a záró felvonás.

 

Ami jól kezdődött – volna. Kovács lövése a  kapuvas alatt végigsiklott a hálón, a bírók videóztak – és nem adták meg a gólt. Vajon mit láttak, és miért ? Csak nehogy visszavesse ez a szituáció a csapatot! Aztán a 47. percben McBride egyéni játék végén egyenlített, kettő-null helyett 1-1 lett, nem mindegy. Utána Baliey előtt volt két helyzet, de lehetőségnél több nem lett belőle. Sofron kapuvasa is csak a hangerőt emelte, majd a 36. percben néma csend jelezte: baj van, Mursak talált be, 1-2. A 60. perc kezdetén Johansson egyenlíthetett volna, de a kipattanót nem tudta belőni. Kár, mert a két vereségének nagy lehet az ára. Nem sikerült az esélyt megvalósítani, jöhet hát a csoda ideje, több, mint bravúrra lesz szükség ahhoz, hogy az alapszakaszt az első hat helyen zárják Ladányiék

 

 

 

 

Óvás műhiba miatt!

A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata óvást nyújt be az Olimpija Ljubljana ellen játékvezetői műhiba miatt.

A 42. percben 1-0-ás Sapa vezetésnél Kovács gólját a videózást követően érvénytelenítették a játékvezetők. Információnk szerint a gólbíró bepárásodott, nem lehetett jól látni az esetet, de mivel a televízió élőben közvetítette a csatát, lett volna lehetőség a műszaki hiba áthidalására. A bírók nem nézték meg a tv-felvételt, ezért a versenykiírás szellemének megfelelően a csapat óvott, és újrajátszást kért.

 

Sapa Fehérvár AV19-Olimija Ljubljana 1-2 (1-0, 0-0, 0-2)

Székesfehérvár, 3475 néző, vezette: Podlesnik, Vett, Németh, Nothegger.

Sapa: BÁLIZS – Orbán, Sille, Magosi, BAILEY, Benk – Pratt (1), Durco, Kovács, Johansson (1), BANHAM 1 – Hetényi, Horváth, Ladányi, Vas M. Sofron – Pozsgai, Hajós, Metcalfe, Sikorcin, Mihály, vezetőedző: Jan Neliba.

Olimpija: KUHN – Coulombe, Thomes, D’Alvise (1), McBride 1, MURSAK 1 (1) – Ratchuk, Groznij, PANCE Z. De Vergilio, Verlic – Cvetek (1), GRAHUT, Hebar, Musik, Pance E. – Pesjak, Ograjensek, Hocever, Ropret, vezetőedző: Bojan Zajc.

Kiállítások: 4 illetve 2 perc.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!