Sport

2012.12.15. 18:15

A felkészülés jegyében

Székesfehérvár - A Szerbiában zajló kézilabda EB miatti bajnoki szünetet hasznosan tölti az FKC NB1-es alakulata. A fehérváriak pénteken a Győr fiókcsapatát, az ugyancsak első osztályú Veszprém-Barabás Duna Takarék együttesét fogadták a felkészülés jegyében.

Ferencz Balázs

A Fehérvár KC megszokott kezdő csapatának belső hármasát kénytelen volt nélkülözni, hiszen a magyar válogatottal az EB-n küzdő Triscsuk mellett Tilinger húzódás, Emberovics pedig betegség miatt nem állhatott Jensen-mester rendelkezésére.

A döcögős kezdés után egyre jobb formában kézilabdázott az FKC, és főként a remekül védő Szikorának, valamint a nyolc gólig jutó Vaszarinak és Azarinak köszönhetően 33-26-os győzelmet aratott az NB1 6. helyén álló Veszprém felett.

"Remekül segítette ez a mérkőzés a felkészülésünket. Különösen fontos volt, hogy a nyitottabb védekezésünk hatékony volt, és így pozitív tapasztalatokkal zárhattuk az összecsapást." – összegzett a találkozót követően Pal Oldrup Jensen, a fehérváriak norvég szakvezetője.

- Az eredmény azt mutatja, hogy sima volt a meccs, de belülről korántsem volt könnyű mérkőzés. – értékelt Vaszari Virág, aki szélső létére balátlövőt játszott a Veszprém ellen. - A felkészülésünk végén vagyunk, sok munka van a lábunkban, talán ezért kezdődött nehezen a meccs. Nagyon jól együtt van a csapat, a hiányzók ellenére is remekül együtt tudtunk működni. Elsősorban a védekezésünkkel nyertünk, összeálltunk, volt kapusteljesítmény is, így támadásból is találhattunk egy-két gólt.

(Fotó: Pati-Nagy Bence)

- Az EB-n szereplő magyar válogatottban vitézkedő Triscsuk Krisztina helyén kellett helyt állnia a Veszprém ellen...

- Az egész felkészülésünk hézagos volt, mert sok volt a hiányzónk, és ez idő alatt végig belső pozícióban játszottam, annyira most ez nem volt újdonság. Egyébként nagyon örülök, hogy Kriszta szerepet kapott a válogatottban, elutazás előtt nagyon izgult, sérüléssel is bajlódott. Most, hogy lehetőséget kapott, nagyon hasznosan védekezik, megérdemli, hogy ott legyen az Európa-bajnokságon. Nagyon szurkolok, hogy éremmel jöjjenek haza. – mosolygott Vaszari Virág.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!